Mètodes de Processament d'Aliments I [103555]
Saldo Periago, Jordi
Castillo Zambudio, Manuel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Processing Methods I
Títol variant: Métodos de Procesamiento de Alimentos I
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura de tercer curs, de caràcter obligatori. Tracta els processos físics de transformació i/o conservació dels aliments de forma general, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza amb més aprofundiment en les assignatures optatives que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. D'altra banda, és necessari centrar l'ensenyament d'aquesta assignatura en els aspectes industrials dels processos, ja que altres matèries cobreixen els coneixements bàsics relacionats amb aquests. Els objectius de l'assignatura són: - reconèixer l'equilibri entre conservació i transformació en els aliments; - comparar els processos de transformació i conservació d'aliments; - seleccionar el més adient en cada situació; - demostrar que coneix els processos de condicionament i emmagatzematge de primeres matèries; - analitzar el funcionament de la maquinària, amb tots els seus elements complementaris; - optimitzar els processos, independentment de la complexitat dels equips; - seleccionar l'alternativa de procés més respectuosa amb el producte i amb el medi ambient. 1 - seleccionar l'alternativa de procés més respectuosa amb el producte i amb el medi ambient.
Resum: Se trata de una asignatura de tercer curso, de carácter obligatorio. Trata los procesos físicos de transformación y / o conservación de los alimentos de forma general, sin entrar a detallar el procesamiento de alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza con mayor profundidad en las asignaturas optativas que se refieren a las tecnologías de materias primas específicas. Por otra parte, es necesario centrar la enseñanza de esta asignatura en los aspectos industriales de los procesos, ya que otras materias cubren los conocimientos básicos relacionados con estos. Los objetivos de la asignatura son: Reconocer el equilibrio entre conservación y transformación en los alimentos; Comparar los procesos de transformación y conservación de alimentos; Seleccionar el más adecuado en cada situación; Demostrar que conoce los procesos de acondicionamiento y almacenamiento de materias primas; Analizar el funcionamiento de la maquinaria, con todos sus elementos complementarios; Optimizar los procesos, independientemente de la complejidad de los equipos; Seleccionar la alternativa de proceso más respetuosa con el producto y con el medio ambiente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.8 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
4 p, 104.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-29, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir