Sanitat Animal II [102614]
Castellà Espuny, Joaquim
Domingo, Mariano
Ferrer Bermejo, David
Martín Castillo, Margarita
Mateu de Antonio, Enric
Darwich Soliva, Laila
Ortuño Romero, Ana Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Animal Health II
Additional title: Sanidad Animal II
Date: 2019-20
Abstract: La Sanitat Animal II és una assignatura situada en el segon semestre del tercer curs del Grau en Veterinària. Forma part de la matèria Sanitat Animal que s'ha organitzat per espècies animals en tres semestres. En aquesta assignatura s'estudien les malalties infeccioses i parasitàries que afecten als remugants (vaques, ovelles i cabres) i a les aus (principalment gallines però també altres espècies d'interès econòmic i faunístic). Els objectius formatius són: - Comprendre els conceptes bàsics i la metodologia utilitzada en el estudi de les malalties infeccioses i parasitàries. - Comprendre la patogènia de les malalties infeccioses i parasitàries més importants dels animals domèstics i relacionar-la amb els signes clínics i les lesions més característics. - Fer diagnòstics diferencials a partir de l'epidemiologia, els signes i les lesions observables en els animals. - Obtenir adequadament les mostres adients a partir d'un animal o d'un ramat, així com saber dur a terme correctament la seva tramesa i processament al laboratori. 1 - Saber aplicar i interpretar les tècniques de laboratori més habituals en el marc de les malalties infeccioses i parasitàries. - Elaborar un diagnòstic i una pauta d'actuació davant d'un cas o brot de malaltia infecto-contagiosa.
Abstract: La Sanidad Animal II es una asignatura ubicada en el segundo semestre del tercer curso del Grado en Veterinaria. Forma parte de la materia Sanidad Animal que se ha organizado por especies animales en tres semestres. En esta asignatura se estudian las enfermedades infecciosas y parasitarias que afectan a los rumiantes (vacas, ovejas y cabras) y las aves (principalmente gallinas pero también otras especies de interés económico y faunístico). Los objetivos formativos son: - Comprender los conceptos básicos y la metodología utilizada en el estudio de las enfermedades infecciosas y parasitarias. - Comprender la patogenia de las enfermedades infecciosas y parasitarias más importantes de los animales domésticos y relacionarla con los signos clínicos y las lesiones más característicos. - Hacer diagnósticos diferenciales a partir de la epidemiología, los signos y las lesiones observables en los animales. - Obtener de forma adecuada las muestras a partir de un animal o de un rebaño, así como saber llevar a cabo 1 - Obtener de forma adecuada las muestras a partir de un animal o de un rebaño, así como saber llevar a cabo correctamente su envío y posterior procesamiento en el laboratorio. - Saber aplicar e interpretar las técnicas de laboratorio más habituales en el marco de las enfermedades infecciosas y parasitarias. - Elaborar un diagnóstico y una pauta de actuación en un caso o brote de enfermedad infecto-contagiosa.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 108.3 KB

Anglès
5 p, 106.4 KB

Castellà
5 p, 106.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-19, last modified 2023-07-11



   Favorit i Compartir