ARPIA : Aprendizaje Remoto Personalizado Inteligente Automatizado
Morata Vegas, Miriam
Bernal del Nozal, Jorge, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: ARPIA : Aprenentatge Remot Personalitzat Intel·ligent Automatitzat
Títol variant: ARPIA : Automated Intelligent Personalized Remote Learning
Data: 2020
Resum: La adaptación de la enseñanza universitaria al nuevo contexto educativo ha conllevado un cambio en la metodologia docente, ahora centrada en el alumno. En este punto, es necesario adaptar la comunicación entre professores y estudiantes para que ambos se sientan implicados como protagonistas. Parte de esta comunicación es la obtención de feedback de manera continua para poder adaptarse a dificultades en el aprendizaje. En este TFG se explora el uso de tecnologías de aprendizaje computacional para desarrollar un sistema de soporte al aprendizaje (ARPIA) mediante el cual los estudiantes se verán retados con preguntas seleccionadas a partir de los conocimientos que hayan ido demostrando. El desarrollo del sistema de aprendizaje se ha basado en la técnica Bag of Words y se han implementado dos estrategias de clasificación diferentes, una basada en comparación de histogramas y otra en ranking de palabras. Asimismo se ha desarrollado una primera versión de la aplicación web, incluyendo el diseño de la base de datos no relacional y el diseño de la interfaz web. Los resultados preliminares muestran una clasificación prometedora de las preguntas, sobre todo usando el ranking de palabras, obteniendo un accuracy medio de 0,88.
Resum: L'adaptació de l'ensenyament universitari al nou context educatiu ha comportat un canvi en la metodologia docent, ara centrada en l'alumne. En aquest punt, cal adaptar la comunicació entre professors i estudiants per a que tots dos es sentin implicats com a protagonistes. Part d'aquesta comunicació és l'obtenció de feedback de manera contínua per poder adaptar-se a dificultats en l'aprenentatge. En aquest TFG s'explora l'ús de tecnologies d'aprenentatge computacional per desenvolupar un sistema de suport a l'aprenentatge (ARPIA) mitjançant el qual els estudiants es veuran reptats amb preguntes seleccionades a partir dels coneixements que hagin anat demostrant. El desenvolupament del sistema d'aprenentatge s'ha basat en la tècnica Bag of Words i s'han implementat dues estratègies de classificació diferents, una basada en comparació de histogrames i una altra en rànquing de paraules. Així mateix s'ha desenvolupat una primera versió de l'aplicació web, incloent el disseny de la base de dades no relacional i el disseny de la interfície web. Els resultats preliminars mostren una classificació prometedora de les preguntes, sobretot usant el rànquing de paraules, obtenint un accuracy mitjà de 0,88.
Resum: The adaptation of university education to the new educational context has implied a change in the teaching methodology, now centered on the student. At this point, it is necessary to adapt the communication between teachers and students so that both feel involved as protagonists. Part of this communication is feedback acquisition in a continuous way so difficulties in learning can be easily detected . This TFG explores the use of computational learning technologies to develop a learning support system (ARPIA) through which students will be challenged with specific questions based on the knowledge they have been demonstrating. The development of the learning system is based on the Bag of Words technique a nd two different classification strategies have been implemented, one based on histogram comparison and one based on word ranking. A first version of the web application including the design of the non relational database and the design of the web interface has also been developed. Preliminary results detail a promising classification of the questions, especially using the word ranking, obtaining an average accuracy of 0. 88.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Soporte al aprendizaje ; Aprendizaje computacional ; Histogramas ; Suport a l' aprenentatge ; E-learning ; Aprenentatge computacional ; Bag of Words ; No SQL ; Histogrames ; Learning support ; Computer learning ; Histograms



10 p, 596.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2020-07-06, darrera modificació el 2024-07-20



   Favorit i Compartir