Web of Science: 1 citations, Scopus: 1 citations, Google Scholar: citations
Percepción del alumnado de máster sobre la formación en competencias emprendedoras a través de redes sociales
Clemente-Vázquez, Sandra (Universidad de Sevilla)
Torres-Gordillo, Juan-Jesús (Universidad de Sevilla)

Additional title: Percepció de l'alumnat de màster sobre la formació en competències emprenedores a través de xarxes socials
Additional title: Master's Students' Perception of Training in Entrepreneurial Skills Through Social Networks
Date: 2021
Abstract: El objetivo del presente estudio es analizar la percepción y el origen del nivel competencial en emprendimiento a través de redes sociales en el alumnado de másteres de las ramas de Ciencias, Humanidades y Artes y Ciencias Sociales ofertados por la Universidad de Sevilla. La crisis económica en España ha provocado que el emprendimiento sea, en muchos casos, la única vía de emplearse. Internet y el comercio electrónico obligan a tener en cuenta las redes sociales para acceder al mercado global. Se refuerza la universidad como figura esencial para crear cultura emprendedora a través de la formación de su alumnado. Se asume un diseño de investigación cuantitativo ex post facto, no experimental y de tipo descriptivo, correlacional e inferencial. El estudio se realizó con un muestreo no probabilístico por conveniencia. 178 estudiantes contestaron a un cuestionario ad hoc. Los resultados indican un grado entre moderado y bajo en cuanto a la percepción competencial del alumnado, aunque con algunas diferencias según la edad o el tipo de máster. Se constata que la educación formal superior no satisface al estudiantado en este sentido. Se concluye que la universidad debe mejorar su formación en materia de emprendimiento a través de redes sociales.
Abstract: L'objectiu del present estudi és analitzar la percepció i l'origen del nivell competencial en emprenedoria a través de xarxes socials en l'alumnat de màsters de les branques de Ciències, Humanitats i Arts i Ciències Socials oferts per la Universitat de Sevilla. La crisi econòmica a Espanya ha provocat que l'emprenedoria sigui, en molts casos, l'única via per poder treballar. Internet i el comerç electrònic obliguen a tenir en compte les xarxes socials per a accedir al mercat global. Es reforça la universitat com a figura essencial per a crear cultura emprenedora a través de la formació del seu alumnat. S'assumeix un disseny de recerca quantitatiu ex post facto, no experimental i de tipus descriptiu, correlacional i inferencial. L'estudi es va realitzar amb un mostreig no probabilístic per conveniència. 178 estudiants van contestar a un qüestionari ad hoc. Els resultats indiquen un grau entre moderat i baix quant a la percepció competencial de l'alumnat, encara que amb algunes diferències segons l'edat o el tipus de màster. Es constata que l'educació formal superior no satisfà l'estudiantat en aquest sentit. Es conclou que la universitat ha de millorar la seva formació en matèria d'emprenedoria a través de xarxes socials.
Abstract: The aim of this study is to analyze the perception and origin of entrepreneurship competence through social networks among master's degree students in sciences, humanities and arts, and social sciences at the University of Seville, Spain. The economic crisis in Spain has meant that entrepreneurship is often the only way to be employed, while the Internet and e-commerce have obliged us to use social networks to access the global market. Universities play an essential role in creating an entrepreneurial culture through the training of students. A quantitative, ex post facto, non-experimental, descriptive, correlational, and inferential research design was used with non-probabilistic convenience sampling. A total of 178 students completed an ad hoc questionnaire. The results indicate that students perceive their competence level as being moderate to low, although with some differences according to age or type of master's degree. It was observed that formal higher education does not satisfy students' expectations in this regard. Therefore, we conclude that training in entrepreneurship through social networks should be improved in the higher education setting.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Educación y empleo ; Redes sociales ; Universidad ; Formación ; Competencias para la vida ; Educación superior ; Emprendimiento ; Tecnología en educación ; Educació i ocupació ; Xarxes socials ; Universitat ; Formació ; Competències per a la vida ; Educació superior ; Education and employment ; Social networks ; Universities ; Training ; Life skills ; Higher education
Published in: Educar, Vol. 57 Núm. 2 (2021) , p. 501-518 (Temas de investigación) , ISSN 2014-8801

Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v57-n2-clemente-torres
DOI: 10.5565/rev/educar.1261


18 p, 207.3 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Educar
Articles > Research articles

 Record created 2021-09-23, last modified 2021-09-28



   Favorit i Compartir