Reconocimiento del alfabeto de lenguaje de señas
Berea Barcia, Carlos
Baldrich i Caselles, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Sign language alphabet recognition
Títol variant: Reconeixement de l'alfabet de llenguatge de senyals
Data: 2021
Resum: Este proyecto se centra en el reconocimiento del alfabeto de lenguaje de signos para permitir que una persona sordomuda y una persona que no conoce el lenguaje de signos se puedan comunicar sin ningún tipo de problema. Esto se puede llegar a conseguir, primero entrenando un modelo con una red neuronal que permita reconocer las diferentes letras del lenguaje de signos y después creando una aplicación para dispositivos móviles con el modelo previamente entrenado, que permita que las personas se puedan comunicar en cualquier lugar con el lenguaje de signos, o incluso puede llegar a servir para aprender lenguaje de signos uno mismo. En este caso la aplica- cio ́n reconoce el ASL (American Sign Language), ya que fue el lenguaje de signos escogido para entrenar la red neuronal, esta ́ programada en Flutter por lo tanto es una aplicación multiplataforma, es decir puede utilizarse tanto en Android como en iOS. Esto permitirá que cualquier usuario podrá utilizar esta app independiente del sistema operativo del mismo.
Resum: This project focuses on the sign language alphabet recognition to allow a deaf person and a person who doesn't know sign language to communicate without any problem. This can be achieved, first by training a model with a neural network that allows recognizing the different letters of sign language and then creating a mobile app with the previously established model, which allows people to communicate anywhere using sign language, or it can even be used to learn sign language on your own. In this case, the app recognizes ASL (American Sign Language), because it was the sign language chosen to train the neural network. It is programmed in Flutter, therefore it is a multiplatform app, that can be used on both Android and iOS . This will allow any user to use this application regardless of their operating system.
Resum: Aquest projecte se centra en el reconeixement de l'alfabet de llenguatge de signes per a permetre que una persona sordmuda i una persona que no coneix el llenguatge de signes es puguin comunicar sense cap mena de problema. Això es pot arribar a aconseguir, primer entrenant un model amb una xarxa neuronal que permeti reconèixer les diferents lletres del llenguatge de signes i després creant una aplicació per a dispositius mòbils amb el model prèviament entrenat, que permeti que les persones es puguin comunicar en qualsevol lloc amb el llenguatge de signes, o fins i tot pot arribar a servir per a aprendre llenguatge de signes un mateix. En aquest cas l'aplicació reconeix el ASL (American Sign Language), ja que va ser el llenguatge de signes triat per a entrenar la xarxa neuronal, està programada en Flutter, per tant, és una aplicació multiplataforma, és a dir es pot utilitzar tant en Android com en iOS. Això permetrà que qualsevol usuari podrà utilitzar aquesta app independent del sistema operatiu d'aquest.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Grau en Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Reconeixement de llenguatge de signes ; Xarxa neuronal ; Llengua de Signes Americana ; Aplicació mòbil ; Flutter ; Android ; Ios ; Reconocimiento de lenguaje de signos ; Red neuronal ; Lenguaje de Signos Americano ; Aplicación móvil ; Sign Language recognition ; Neural network ; American Sign Language ; Mobile app



11 p, 12.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2022-04-06, darrera modificació el 2024-06-15



   Favorit i Compartir