Ous i Ovoproductes [102646]
Trujillo Mesa, Antonio Jose
Barroeta, Ana Cristina
Zamora Viladomiu, Anna
Grau Noguer, Eduard
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Eggs and Egg Products
Títol variant: Huevos y Ovoproductos
Data: 2023-24
Resum: L'assignatura d'Ous i Ovorproductes és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. L'objectiu general de l'assignatura d'Ous i Ovoproductes és proporcionar a l'alumnat una base sòlida de coneixements teòrics i pràctics fonamentals sobre la producció, qualitat, processament i utilització d'ous i ovoproductes, per a comprendre i participar activament en la indústria avícola i en la utilització d'ous i ovoproductes en la indústria alimentària. Els objectius específics són: Identificar la composició, la variabilitat i els factors més importants que afecten la matèria primera. 1 Identificar la composició, la variabilitat i els factors més importants que afecten la matèria primera. Reconèixer problemes tècnics de caràcter productiu o matèries primeres. Identificar els processos físics i bioquímicos que esdevenen després de la posada i durant la conservació, per a mantenir la seva qualitat. Conèixer els indicadors de frescor i els mitjans més idonis per a mantenir la seva qualitat. Determinar els processos de conservació i transformació i les modificacions fisicoquímiques, microbiològiques i sensorials que esdevenen. Establir el control de qualitat aplicable a la indústria dels ous i ovoproductes i fonamentar les condicions de producció, transformació, distribució i ús. Diversificar els productes i conèixer l'aprofitament integral de tots els components de l'ou.
Resum: The course Eggs and Egg Products is an optional course and belongs to the subject Food Technology. This course, which is intended as an orientation towards specialisation in future professional activities, complements the training of the courses Food Processing Methods I and II, and Pilot Plant Practices. The general objective of the course Eggs and Egg Products is to provide students with a solid base of fundamental theoretical and practical knowledge about the production, quality, processing and use of eggs and egg products, in order to understand and actively participate in the poultry industry and in the use of eggs and egg products in the food industry. The specific objectives are: To identify the composition, variability and the most important factors affecting the raw material. To recognise technical problems of a productive nature or raw materials. 1 To recognise technical problems of a productive nature or raw materials. To identify the physical and biochemical processes that occur after laying and during storage, in order to maintain their quality. To know the indicators of freshness and the most suitable means to maintain its quality. To determine the preservation and transformation processes and the physico-chemical, microbiological and sensory modifications that occur. To establish the quality control applicable to the egg and egg products industry and to substantiate the conditions of production, processing, distribution and use. To diversify products and to understand the integral use of all egg components.
Resum: La asignatura de Huevos y Ovoproductes es una asignatura optativa y pertenece a la materia Tecnología de los Alimentos. Esta asignatura, de finalidad orientativa hacia la especialización en futuras actividades profesionales, complementa la formación de las asignaturas de Métodos de procesamiento de alimentos Y e iI, y Prácticas de Planta Piloto. El objetivo general de la asignatura de Huevos y Ovoproductos es proporcionar al alumnado una base sólida de conocimientos teóricos y prácticos fundamentales sobre la producción, calidad, procesamiento y utilización de huevos y ovoproductos, para comprender y participar activamente en la industria avícola y en la utilización de huevos y ovoproductos en la industria alimentaria. Los objetivos específicos son: 1 Identificar la composición, la variabilidad y los factores más importantes que afectan a la materia prima. Reconocer problemas técnicos de carácter productivo o materias primas. Identificar los procesos físicos y bioquímicos que acontecen después de la puesta y durante la conservación, para mantener su calidad Conocer los indicadores de frescura y los medios más idóneos para mantener su calidad. Determinar los procesos de conservación y transformación y las modificaciones físico-químicas, microbiológicas y sensoriales que acontecen. Establecer el control de calidad aplicable a la industria de los huevos y ovoproductos y fundamentar las condiciones de producción, transformación, distribución y uso. Diversificar los productos y conocer el aprovechamiento integral de todos los componentes del huevo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955] ; Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 112.4 KB

Anglès
6 p, 111.5 KB

Castellà
6 p, 111.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-07, darrera modificació el 2023-10-04



   Favorit i Compartir