dir.
| Títol variant: |
Traducció i comentari de la carta del capità James Cook "The method taken for preserving the health of the crew of his Majesty's ship the 'Resolution' during her late voyage round the World" (1776) |
| Títol variant: |
Translation and commentary of Captain James Cook's letter "The method taken for preserving the health of the crew of his Majesty's ship the 'Resolution' during her late voyage round the World" (1776) |
| Data: |
2024 |
| Descripció: |
42 pag. |
| Resum: |
Fue a través de experiencias como las de James Cook donde se lograron avances en la lucha contra el escorbuto. Cook, en su segundo viaje de exploración por el Pacífico, utilizó una serie de métodos innovadores para la época, que incluían una dieta equilibrada y fresca, así como un énfasis en la higiene y el descanso de la tripulación. Estos métodos quedan reflejados en la carta que Cook dirigió a la Royal Society de Londres. En este trabajo contextualizaremos, traduciremos y analizaremos detalladamente esta obra. |
| Resum: |
Va ser a través d'experiències com les de James Cook on es van aconseguir avanços en la lluita contra l'escorbut. Cook, en el seu segon viatge d'exploració pel Pacífic, va utilitzar una sèrie de mètodes innovadors per a l'època, que incloïen una dieta equilibrada i fresca, així com un èmfasi en la higiene i el descans de la tripulació. Aquests mètodes queden reflectits en la carta que Cook va dirigir a la Royal Society de Londres. En aquest treball contextualitzarem, traduirem i analitzarem detalladament aquesta obra. |
| Resum: |
Thanks to experiences such as those of James Cook, progress was made in the fight against scurvy. Cook, on his second voyage across the Pacific, used a series of methods, innovative at the time, which included a balanced, fresh diet, as well as an emphasis on the hygiene and the rest of the crew. This methods were written on Cook's letter addressed to the Royal Society of London. In this project we will contextualize, translate and analyze this work in detail. |
| Drets: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria.  |
| Llengua: |
Castellà |
| Titulació: |
Traducció i Interpretació [2500249] |
| Pla d'estudis: |
Grau en Traducció i Interpretació [1204] |
| Document: |
Treball final de grau |
| Matèria: |
Análisis traductológico ;
Traducción histórica ;
Escorbuto ;
James Cook ;
Ácido ascórbico ;
Historia naval ;
Royal Society de Londres ;
Anàlisi traductològic ;
Traducció històrica ;
Escorbut ;
Àcid ascòrbic ;
Història naval ;
Translation analysis ;
Historic translation ;
Scurvy ;
Ascorbic acid ;
Naval history |