Ecometabolòmica : un nou instrument per la recerca ecològica
Sardans i Galobart, Jordi (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Peñuelas, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Rivas-Ubach, Albert (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals
Universitat Autònoma de Barcelona
Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya)

Títol variant: Ecometabolómica : un nuevo instrumento para la investigación ecológica
Títol variant: Ecometabolomics : a new instrument for ecological research
Data: 2012
Resum: Les tècniques analítiques metabolòmiques estan adreçades a determinar el màxim nombre de metabòlits presents en un organisme en un moment determinat. Aquestes tècniques que ja porten temps desenvolupant-se en el marc de la biomedicina estan començant a ser usades en el camp de l'ecologia. Investigadors de la Unitat d'Ecologia Global CREAF-CSIC-UAB han estudiat la bibliografia existent en aquest camp així com els avenços tècnics més capdavanters per escatir les contribucions que la metabolòmica ja ha fet a l'ecologia i sobretot per focalitzar les futures línies de recerca en aquest camp, on l'aplicació dels estudis metabolòmics podria dur a avenços importants.
Resum: Las técnicas analíticas metabolómicas están dirigidas a determinar el máximo número de metabolitos presentes en un organismo en un momento determinado. Estas técnicas que ya llevan tiempo desarrollándose en el marco de la biomedicina están empezando a ser usadas en el campo de la ecología. Investigadores de la Unidad de Ecología Global CREAF-CSIC-UAB han estudiado la bibliografía existente en este campo así como los avances técnicos más avanzados para dilucidar las contribuciones que la metabolómica ya ha hecho a la ecología y sobre todo para focalizar las futuras líneas de investigación en este campo, donde la aplicación de los estudios metabolómicos podría llevar a avances importantes.
Resum: Metabolomic techniques aim to determine the maximum number of metabolites present in an organism at a given time. These techniques have been used for a long time in the context of biomedicine and now are starting to be used in the field of ecology. Researchers at the Global Ecology Unit CREAF-CSIC-UAB have studied the existing literature in this field as well as technical advances leading to elucidate further the contributions that metabolomics has already made to ecology and particularly to determine future research lines in this area where the application of metabolomics studies could lead to important advances.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 94.7 KB

Español
4 p, 127.7 KB

English
3 p, 115.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir