Les plantes s'avisen del perill imminent
Seco, Roger (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Filella, Iolanda (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Llusià Benet, Joan (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Peñuelas, Josep (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Unitat d'Ecologia Global CREAF-CEAB-CSIC

Títol variant: Plants warn each other of imminent danger
Títol variant: Plants warn each other of imminent danger
Data: 2012
Resum: Les plantes envien senyals a l'atmosfera per comunicar-se amb altres plantes i amb els animals: quan una planta és atacada per un patogen o per un herbívor allibera certs compostos a l'aire que "avisen" les altres del perill imminent, de manera que puguin preparar-se per rebre'l. Són substàncies que activen el metabolisme defensiu de les plantes com l'emissió de compostos repel·lents contra els herbívors, de reclam pels parasitoides dels herbívors o la segregació d'antioxidants o estabilitzadors de les membranes cel·lulars. Investigadors de la UAB han investigat si el metanol podria comptar-se entre aquestes substàncies de comunicació ja que s'ha detectat que en la sega dels camps de cultiu o en l'atac per herbívors s'alliberen grans quantitats d'aquest compost a l'atmosfera detectables per les plantes de la rodalia.
Resum: Las plantas envían señales a la atmósfera para comunicarse con otras plantas y con los animales: cuando una planta es atacada por un patógeno o por un herbívoro libera ciertos compuestos en el aire que "avisan" a las demás del peligro inminente, de manera que puedan prepararse para recibirlo. Son sustancias que activan el metabolismo defensivo de las plantas como la emisión de compuestos repelentes contra los herbívoros, de reclamo para los parasitoides de los herbívoros o la segregación de antioxidantes o estabilizadores de las membranas celulares. Investigadores de la UAB han investigado si el metanol podría estar entre estas sustancias de comunicación ya que se ha detectado que en la siega de los campos de cultivo o en el ataque por herbívoros se liberan grandes cantidades de este compuesto a la atmósfera detectables por las plantas de los alrededores.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 114.3 KB

Español
3 p, 196.1 KB

English
3 p, 183.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2022-02-13   Favorit i Compartir