Google Scholar: citations
Los Colectivos más débiles del mercado laboral : ¿la excepción como norma?
Carrasquer, Pilar, 1957- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Recio, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis del Treball

Additional title: Els col·lectius més febles del mercat laboral: l'excepció com a norma?
Date: 2013
Abstract: La crisi iniciada en 2007 agreuja alguns dels trets estructurals de l'ocupació i del mercat laboral a Espanya, al mateix temps que defineix nous eixos de desigualtat. Les dones, els joves d'ambdós sexes i les persones adultes majors de 45- 50 anys conformen el gruix dels col·lectius que pitjor suporten al mercat de treball, l'impacte de la crisi. La novetat resideix en l'aparició de l'edat-generació com a eix de desigualtat a sumar als de gènere i ètnia ja esmentats. Tot això apunta cap a una fragmentació del mercat laboral i un empitjorament de les condicions de treball, l'impacte del qual excedeix aquells col·lectius comunament catalogats com a col·lectius "febles" al mercat laboral.
Abstract: La crisis iniciada en 2007 agudiza algunos de los rasgos estructurales del empleo y del mercado laboral en España, al tiempo que define nuevos ejes de desigualdad. Las mujeres, los jóvenes de ambos sexos y las personas adultas mayores de 45- 50 años conforman el grueso de los colectivos que peor soportan en el mercado de trabajo, el impacto de la crisis. La novedad reside en la aparición de la edad-generación como eje de desigualdad a sumar a los de género y etnia ya mencionados. Todo ello apunta hacia una fragmentación del mercado laboral y un empeoramiento de las condiciones de trabajo cuyo impacto excede aquellos colectivos por lo común catalogados como colectivos "débiles" en el mercado laboral.
Abstract: The financial crisis started in 2007 is intensifying the structural characteristics of employment and Spanish labor market, while producing new inequality focus. Women, young people and people over 45-50 year old are the collectives that are bearing the worst consequences of crisis. In this scenario, the age/generation factor is gaining importance as a structural inequality axes to be added to gender and ethnic inequalities. The paper points out the labor market fragmentation process and the worsening of labor conditions, spreading its impact on a wider range of social groups, different from traditionally vulnerable groups.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Treball ; Ocupació ; Precarietat ; Gènere ; Trajectòries laborals ; Trabajo ; Empleo ; Precariedad ; Género ; Trayectorias laborales ; Labour ; Precariousness ; Gender ; Labour career
Published in: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 1 (2013) , p. 185-194, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v1-carrasquer-recio
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/286768
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v1-carrasquer-recio
DOI: 10.5565/rev/aiet.19


10 p, 277.9 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Research articles

 Record created 2013-09-06, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir