Irene Polo i la història de la Catalunya de la Segona República
Guasch Rafael, Albert
Ruiz Terol, Alan
Luzón Fernández, Virginia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 135 pag.
Resum: L'objectiu d'aquest treball és elaborar un guió per a còmic sobre la vida de la periodista Irene Polo. Ha estat realitzat a parts iguals per Albert Guasch i Alan Ruiz. Consta d'una vessant acadèmica i una de creativa. Estudiem la vida i obra de Polo, així com el context històric que visqué (la Segona República Espanyola) i les característiques del periodisme català de l'època. També ens fixem en la relació entre el periodisme i el món del còmic, centrant-nos en el gènere del docucòmic, en el qual s'inscriu el nostre projecte. Finalment, presentem el guió literari de l'adaptació.
Resum: El objetivo de este trabajo es elaborar un guión para cómic de la vida de la periodista Irene Polo. Ha estado realizado en partes iguales por Albert Guasch y Alan Ruiz. Consta de una vertiente académica y otra creativa. Estudiamos la vida y obra de Polo, así como el contexto histórico que vivió (la Segunda República Española) y las características del periodismo catalán de la época. También nos fijamos en la relación entre el periodismo y el mundo del cómic, centrándonos en el género del docucómic, en el cual se inscribe nuestro proyecto. Finalmente, presentamos el guión literario.
Resum: This paper aims to produce a comic script based on the life of the journalist Irene Polo. It has been made equally by Albert Guasch and Alan Ruiz. There is an academic and a practical one. We study the life and work of Polo, the historical context she lived in (the Second Spanish Republic) and the characteristics of the Catalan journalism at that time. We also look at the relationship between journalism and the world of comics, focusing on the genre of docucomic where our project falls. Finally, we present the literary script.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Periodisme ; Segona república ; Còmic ; Docucòmic ; Catalunya ; Polo, Irene



135 p, 2.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-10-31, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir