El canvi editorial de La Vanguardia respecte al sobiranisme (2010-2014)
Torras Vila, Joan
Tamborero, Vicenç, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 85 pag.
Resum: Aquest treball és un anàlisi que, mitjançant dimensions establertes pel sociòleg Van Dijk i d'altres de pròpies, pretén demostrar el canvi en la línia editorial i en la ideologia del diari La Vanguardia respecte al sobiranisme a Catalunya en el període 2010-2014. La tradicional capacitat d'adaptació a les majories socials catalanes del diari queda qüestionada al retirar de forma evident el seu suport al moviment independentista pel que fa al volum i al tractament d'articles d'informació i opinió a favor, després d'una reunió del propietari del mitjà, Javier Godó, amb el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president de La Caixa, Isidre Fainé.
Resum: Este trabajo es un análisis que, mediante dimensiones establecidas por el sociólogo Van Dijk y otras de propias, pretende demostrar el cambio en la línea editorial y en la ideología del diario La Vanguardia respecto al soberanismo en Cataluña en el período 2010-2014. La tradicional capacidad de adaptación a las mayorías sociales catalanas del periódico queda cuestionada al retirar este su apoyo al movimiento independentista en lo que al volumen y tratamiento de artículos de información y opinión se refiere, después de una reunión del propietario del medio, Javier Godó, con el presidente español, Mariano Rajoy, y el presidente de La Caixa, Isidre Fainé.
Resum: This project is an analysis that pretends to prove the change in editorial policy and ideology of La Vanguardia newspaper regarding sovereignty in Catalonia during the period 2010-2014, taking into account the parameters established by sociologist Van Dijk and others own. Traditional adaptability to social majorities of La Vanguardia is at stake after it has withdrawn its support for the independence movement in terms of volume and treatment of information and opinion items. All of it, after a meeting of the media owner, Javier Godo's, with the Spanish President Mariano Rajoy and La Caixa President Isidre Fainé.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Canvi ; Editorial ; Sobiranisme ; Vanguardia (Diari)



85 p, 5.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-11, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir