Fotoperiodisme a les revistes femenines de moda i representació de les dones : anàlisi de Vogue España
García Oliván, Eva
Huertas Bailén, Amparo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 49 pag.
Resum: Aquest treball investiga com representa la revista Vogue España a la dona en dos moments històrics diferents. Es fa un estudi comparatiu dels exemplars de dues etapes: de juny de 1993 i agost de 1997 i; febrer de 2011 i març de 2013. S'ha analitzat una mostra amb les 162 fotografies que acompanyen els textos periodístics de les portades. En concret, s'ha observat el seu perfil -identificació, edat, zona geogràfica de procedència i tipus de bellesa-, i el seu rol -companyia, espai i actitud-. La principal conclusió és que la dona de la revista s'emmarca en un àmbit tradicional que no respon a l'actualitat.
Resum: Este trabajo investiga como representa la revista Vogue España a la mujer en dos momentos históricos diferentes. Se realiza un estudio comparativo de los ejemplares de dos etapas: de Junio de 1993 y Agosto de 1997 y; Febrero de 2011 y Marzo de 2013. Se ha analizado una muestra con las 162 fotografías que acompañan los textos periodísticos de las portadas. En concreto, se ha observado su perfil -identificación, edad, zona geográfica de procedencia y tipo de belleza-, y su rol -compañía, espacio y actitud-. La principal conclusión es que la mujer de la revista sigue enmarcada en un ámbito tradicional que no responde a la actualidad.
Resum: This work investigates how Vogue Spain represents women in two different historical moments. A comparative study was performed by two-stage samples: June 1993 and August 1997 and; February 2011 and March 2013. A sample was analyzed with 162 photographs that accompany journalistic texts that appear on the covers. In particular, there has been analyzed her profile -id, age, geographical area of origin and type of beauty- and its role -company space and attitude. The main conclusion is that the woman pictured in the magazine is framed in a traditional realm unresponsive on what we see in today's society.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Moda ; Periodisme gràfic ; Premsa femenina ; Dones ; Gènere ; Vogue (Revista)



49 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-25, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir