Google Scholar: cites
Una aproximació ontològica de la interfície d'Internet i les seves implicacions en el disseny
Morera-Vidal, Francesc (Escola Massana (Barcelona, Catalunya))

Títol variant: Una aproximación ontológica de la interfaz de Internet y las implicaciones en el diseño
Títol variant: An ontological approach to Internet and interface design implications
Data: 2015
Resum: La seva estructura d'Internet no és uniforme ni ordenada en el sentit de "prevista", sinó que més aviat és adaptable i caòtica. El punt de contacte entre l'emissor i el receptor final de la informació digital és la interfície. La forma habitual de la interfície és la de pantalla. La interfície no ofereix una connexió neutre en cap de les dues direccions de la comunicació a la xarxa. El control de l'aparença de la interfície condicionarà aquesta comunicació. En un mitjà sincrètic com Internet, el disseny de la interfície té influència en el desplaçament dels centres de poder.
Resum: La estructura de Internet no es uniforme ni ordenada en el sentido de " prevista ", sino que más bien es adaptable y caótica. El punto de contacto entre el emisor y el receptor final de la información digital es la interfaz. La forma habitual de la interfaz es la de pantalla. La interfaz no ofrece una conexión neutra en ninguna de las dos direcciones de la comunicación en la red. El control de la apariencia de la interfaz condicionará esta comunicación. En un medio sincrético como Internet , el diseño de la interfaz tiene influencia en el desplazamiento de los centros de poder.
Resum: Internet consists of some nodes and communication channels through which information flows and then generating knowledge. Its structure is neither uniform or ordered in the sense of "planned", but is adaptable and chaotic. This complex structure, the point of contact between the transmitter and receiver digital information is the interface: the boundary between cyberspace and the user. The usual way of the interface is the screen. This paper expose that the interface does not provides a neutral connection in any of the two directions of the communication network. Controlling the appearance of the interface make a condition to communication. Internet is a syncretic medium and the interface design influences the displacement of the centers of power.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Disseny gràfic ; Interfície ; Metàfora ; Digital ; Interactivitat ; Graphic design ; Interface ; Metaphor ; Interactivity ; Diseño gráfico ; Metáfora ; Interactividad
Publicat a: Grafica, Vol. 3 Núm. 6 (2015) , p. 131-153 (Reseñas) , ISSN 2014-9298

Adreça original: https://revistes.uab.cat/grafica/article/view/v3-n6-morera
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Grafica/article/view/297653
DOI: 10.5565/rev/grafica.33


24 p, 392.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > grafica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-07-27, darrera modificació el 2022-01-17



   Favorit i Compartir