Les reinterpretacions del confucianisme des del segle XIX fins l'actualitat
Barceló Terns, María del Carme
Golden, Seán, 1948-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Las reinterpretaciones del confucianismo desde el siglo XIX hasta la actualidad
Títol variant: Reinterpretations of Confucianism from the nineteenth century to the present
Data: 2015
Resum: En aquest treball em proposo explicar les reinterpretacions més importants que ha sofert el confucianisme, enfocant-me principalment en el període comprès des del segle XIX fins a la nostra època. Però, primer explicaré breument alguns aspectes sobre Confuci i la visió que es tenia del confucianisme durant les dinasties Han i Song, que ens ajudaran a entendre el paper que va jugar el confucianisme durant la dinastia Qing i la tasca que van dur a terme estudiosos com Kang Youwei, així com les crítiques que aquests van rebre. Posteriorment parlaré sobre el Moviment del 4 de Maig i el rol que va tenir el confucianisme tant en aquest moment com a posteriori, fins arribar a l'època de la República Popular Xinesa i les mesures que va emprendre Mao Zedong vers el confucianisme. Finalment, explicaré les reinterpretacions més recents del confucianisme.
Resum: En este trabajo me dispongo a exponer las reinterpretaciones más importantes que ha sufrido el confucianismo, enfocándome principalmente en el periodo comprendido desde el siglo XIX hasta nuestra época. Sin embargo, primero explicaré brevemente algunos aspectos sobre Confucio y la visión que se tenía del confucianismo durante las dinastías Han y Song, que nos ayudarán a entender el papel que jugó el confucianismo durante la dinastía Qing y la tarea que llevaron a cabo estudiosos como Kang Youwei, así como las críticas que estos recibieron. Posteriormente hablaré sobre el Movimiento del 4 de Mayo y el rol que tuvo el confucianismo tanto en este momento como a posteriori, hasta llegar a la época de la República Popular China y las medidas que emprendió Mao Zedong contra el confucianismo. Finalmente, explicaré las reinterpretaciones más recientes del confucianismo.
Resum: In this work I will expose the major reinterpretations that has suffered Confucianism, focusing primarily on the period from the nineteenth century to the present day. But firs I will briefly explain some aspects of Confucius and which was the opinion about Confucianism during Han and Song dynasties, which will help us understand the role played by Confucianism during the Qing dynasty and the task carried out by scholars such as Kang Youwei and the critiques they received. I will talk later about the May 4th Movement and the role that Confucianism had both then and afterwards, up to the time of the People's Republic of China and the measures taken by Mao Zedong against Confucianism. Finally, I will explain the most recent reinterpretations of Confucianism.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Pla d'estudis: Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Confuci ; Confucianisme ; Reinterpretació ; Pensament ; Tradició ; Confucio ; Confucianismo ; Reinterpretación ; Pensamiento ; Tradición ; Confucius ; Confucianism ; Reinterpretation ; Thinking ; Tradition27 p, 455.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir