Servidor dedicado de seguridad en contenedores de Linux Docker
Arjona Rivera, Daniel
Martí Escalé, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Dedicated security server on Linux Docker containers
Additional title: Servidor dedicat de seguretat en contenidors de Linux Docker
Date: 2017-06-28
Abstract: Actualmente, estamos viviendo en un momento en el que la importancia de la seguridad informática está creciendo exponencialmente, en parte, debido a la gran subida del porcentaje de cibercrimen en los últimos meses. El sector empresarial y financiero como grandes afectados, han entrado en un estado de alerta en el cual la preocupación se ha hecho notar. El presente proyecto plantea una posible solución informática enfocada principalmente para aquellas personas que por su constante movilidad tengan que protegerse para acceder a Internet desde múltiples entornos, entre ellos puntos no seguros como pueden ser las redes inalámbricas públicas. También es aplicable su implantación en aquellas empresas que requieran una mejora en su nivel de seguridad y en la de sus trabajadores. Por ello, se ha creado un servidor dedicado de seguridad dotado de tecnología Docker utilizando el despliegue de contenedores en uno de los módulos y formado por distintas herramientas como VPN, Firewall, Antivirus, HIDS, Filtro-proxy Web, Log y un servicio de monitorización que permite dar al sistema un nivel de seguridad más que razonable.
Abstract: Currently, we are living in a time where the importance of computer security is growing exponentially, in part, due to the large increase in the percentage of cybercrime in recent months. The business and financial sector as major affected, have entered a state of alert in which the concern has been noted. The present project poses a possible computer solution focused mainly for those people whose constant mobility has access to the internet from multiple sites, among them unsafe points such as public wireless networks. Its implementation is also applicable in those companies that require an improvement in their level of safety and that of their workers. For this reason, a dedicated security server with Docker technology has been designed using container deployment in one of the modules and created with several tools such as VPN, Firewall, Antivirus, HIDS, and a monitoring service that give a good level of security.
Abstract: Actualment, estem vivint en un moment en què la importància de la seguretat informàtica està creixent exponialment, en part, a causa de la gran pujada del percentatge de cibercrim en els últims mesos. El sector empresarial i financer com a grans afectats, han entrat en un estat d'alerta en el qual la preocupació s'ha fet notar. El present projecte planteja una possible solució informàtica enfocada principalment per aquelles persones que per la seva constant mobilitat han de protegir-se per accedir a Internet des de múltiples entorns, entre ells punts no segurs com poden ser les xarxes sense fils públiques. També és aplicable la seva implantació en aquelles empreses que requereixin una millora en el seu nivell de seguretat i en la dels seus treballadors. Per això, s'ha creat un servidor dedicat de seguretat dotat de tecnologia Docker utilitzant el desplegament de contenidors en un dels mòduls i format per diferents eines com VPN, Firewall, Antivirus, HIDS, Filtro-proxy Web, Log i un servei de monitorització que permet proporcionar al sistema un nivell de seguretat més que raonable.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: VPN ; Firewall ; Antivirus ; HIDS ; Log ; DMZ ; VM ; Monitorització ; Monitorización ; Monitoring



12 p, 1.2 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering. TFG

 Record created 2017-10-16, last modified 2023-07-22



   Favorit i Compartir