Visibilitat i impacte internacional dels investigadors espanyols en els estudis de l'Àsia Oriental
Bossa Pérez, Gemma
Rovira-Esteva, Sara, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Visibilidad e impacto internacional de los investigadores españoles en los estudios de Asia Oriental
Títol variant: Visibility and international impact of Spanish researchers in East Asian studies
Data: 2018
Resum: Els Estudis de l'Àsia Oriental com a àrea de coneixement autònoma és recent al nostre país i, com que fins fa poc no tenia una institució que els aglutinés, els acadèmics es troben dispersos per tot el territori i provenen de disciplines diverses, raó per la qual amb prou feines es coneixen malgrat que conformen un grup d'investigadors relativament petit. Aquest treball pretén fer una aportació en aquest sentit, és a dir, situar-los en el mapa, identificar aquells aspectes que els caracteritzen i apuntar algunes idees de com poden guanyar en visibilitat com a col·lectiu. En aquest treball ens proposem saber quin impacte tenen internacionalment, mitjançant un estudi qualitatiu i quantitatiu basat en la combinació de cerca bibliogràfica i la realització de qüestionaris als acadèmics que investiguen en els Estudis de l'Àsia Oriental adscrits a universitats o centres de recerca espanyols. A partir de les dades recollides i aportades per ells mateixos hem dut a terme una anàlisi bibliomètrica sobre el seu impacte internacional, disciplines i àrees geogràfiques d'estudi, el tipus de contribucions científiques que realitzen, els canals i les revistes de publicació més freqüents, entre d'altres aspectes. Esperem que aquest treball contribueixi a què guanyin visibilitat.
Resum: Los Estudios de Asia Oriental como área de conocimiento autónoma es reciente en nuestro país y, como que hasta hace poco no tenía una institución que los aglutinara, los académicos se encuentran dispersos por todo el territorio y provienen de disciplinas diversas, razón por la que apenas se conocen a pesar de que conforman un grupo de investigadores relativamente pequeño. Este trabajo pretende hacer un aporte en este sentido, es decir, situarlos en el mapa, identificar aquellos aspectos que los caracterizan y apuntar algunas ideas de cómo pueden ganar en visibilidad como colectivo. En este trabajo nos proponemos saber qué impacto tienen internacionalmente, mediante un estudio cualitativo y cuantitativo basado en la combinación de búsqueda bibliográfica y la realización de cuestionarios a los académicos que investigan en los Estudios de Asia Oriental adscritos a universidades o centros de investigación españoles. A partir de los datos recogidos y aportados por ellos mismos hemos llevado a cabo un análisis bibliométrico sobre su impacto internacional, disciplinas y áreas geográficas de estudio, el tipo de contribuciones científicas que realizan, los canales y las revistas de publicación más frecuentes, entre otros aspectos. Esperamos que este trabajo contribuya a que ganen visibilidad.
Resum: East Asian Studies is a recent area of autonomous knowledge in Spain and, since there has not been until recently an institution of reference for all of them, they are dispersed throughout the territory. They come from various disciplines and hardly know each other even though they are a relatively small group of researchers. This dissertation aims to make a contribution in this sense, mapping them, identify those aspects characterising them and pointing out some ideas of how they can gain visibility as a group. Through a qualitative and quantitative study based on the combination of bibliographic search and questionnaires to East Asian Studies scholars we have carried out a bibliometric analysis on their international impact, fields and areas of study, the type of scientific contributions, channels and journals of publication, topics, among other aspects. We hope this study can contribute to their overall visibility.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Publicacions ; Estudis de l'Àsia Oriental ; Impacte ; Visibilitat ; Perfil acadèmic ; Publicaciones ; Estudios de Asia Oriental ; Impacto ; Visibilidad ; Perfil académico ; Publications ; East Asian Studies ; Impact ; Visibility ; Academic profile



79 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2018-09-19, darrera modificació el 2022-09-03



   Favorit i Compartir