Els elements que componen el reportatge multimèdia : estudi de cas
Curós i Àvalos, Judit
Terrón Blanco, José Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2018
Descripció: 99 pag.
Resum: El present treball vol indagar en el reportatge multimèdia entès com un gènere comunicatiu que es desenvolupa a Internet. L'objectiu principal és conèixer les característiques que conformen un reportatge multimèdia, així com entendre l'evolució de l'univers digital i l'adaptació d'aquest gènere als diferents mitjans de comunicació en l'àmbit nacional. Aquesta recerca es fonamenta en el disseny qualitatiu, a través d'una revisió bibliogràfica, i en l'anàlisi descriptiu i comparatiu de 9 reportatges multimèdia espanyols. A través d'aquesta, s'arriba a la conclusió que en els reportatges multimèdia espanyols es dóna molta importància al text i els altres elements tenen una funció més estètica.
Resum: El presente trabajo quiere indagar en el reportaje multimedia entendido como un género comunicativo que se desarrolla en Internet. El objetivo principal es conocer las características que conforman un reportaje multimedia, así como entender la evolución del universo digital y la adaptación de este género a los diferentes medios de comunicación en el ámbito nacional. Esta investigación se fundamenta en el diseño cualitativo, a través de una revisión bibliográfica, y en el análisis descriptivo y comparativo de 9 reportajes multimedia españoles. A través de esta, se llega a la conclusión de que en los reportajes multimedia españoles se da mucha importancia al texto y los demás elementos tienen una función más estética.
Resum: This projects wants to investigate in the multimedia report understood as a communicative genre that is developed on the Internet. The main objective is to know the characteristics that make up a multimedia report as well as to understand the evolution of the digital universe and the adaptation of this genre to the different national media. This research is based on qualitative design through a bibliographic review and on the descriptive and comparative analysis of 9 Spanish multimedia reports. Through this research, it is concluded that in the Spanish multimedia reports, the text is very important and the other elements have a more aesthetic function.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Narració (Retòrica) ; Mitjans audiovisuals ; Mitjans digitals ; Comunicació audiovisual ; Innovacions tecnològiques ; Internet



99 p, 9.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2018-10-08, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir