Las encuestas electorales nunca fallan (ni aciertan)
Lizanda Herrera, Adrià
Vidal i Castell, David, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2018
Descripció: 33 pag.
Resum: Les enquestes electorals són un component fonamental en el joc polític. Tots els actors polítics, inclosos els mitjans de comunicació, tracten de treure'n benefici. Els mitjans aposten per una opció política i la recolzen. Sovint, els resultats de les enquestes que publiquen afavoreixen la seva opció política. Per tal de copsar aquest fenomen, és necessari analitzar com s'elaboren les enquestes electorals. A més, cal entendre que el poder de les enquestes és limitat, i que, sovint, s'espera massa d'elles.
Resum: Las encuestas electorales son un componente fundamental en el juego político. Todos los actores políticos, incluidos los medios de comunicación, tratan de beneficiarse de ellas. Los medios apuestan por una opción política y la apoyan. A menudo, los resultados de las encuestas que publican favorecen a su opción política. Para comprender este fenómeno es necesario analizar cómo se elaboran las encuestas electorales. Además, hay que entender que el poder de las encuestas es limitado, y que, a menudo, se espera demasiado de ellas.
Resum: Electoral polls are a fundamental part of the political game. All political actors, including the media, try to obtain benefit from them. The media is committed to a political option and supports it. Often, the results of the surveys they publish favor their political choice. To understand this phenomenon it is necessary to analyze how electoral polls are elaborated. In addition, it must be understood that the power of the polls is limited, and that, often, too much is expected of them.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de projecte ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Eleccions ; Enquestes ; Mitjans de comunicació de massa



33 p, 514.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2018-10-22, darrera modificació el 2024-05-09



   Favorit i Compartir