Llet i Productes Lactis [102648]
Trujillo, Antonio-José
Capellas Puig, Marta
Ferragut, Victoria
Aguilar Puig, Núria
Castillo Zambudio, Manuel
Grau Noguer, Eduard
Juan Godoy, Bibiana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Milk and Dairy Products
Títol variant: Leche y Productos Lácteos
Data: 2021-22
Resum: L'assignatura de Ciència i Tecnologia de la Llet és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. L'objectiu general de l'assignatura és que l'alumne tingui una formació profunda en la indústria làctia, capaç de donar resposta a la preparació exigida pel mercat de treball, fortament marcat per la necessitat de rendibilitzar els processos productius tecnològics. Objectius de l'assignatura: 1 - Identificar les principals estructures i components de la llet, relacionant les seves funcions, característiques i possibles interaccions - Aplicar i comprendre els diferents tractaments a que pot ser sotmesa la llet des del moment en que és extreta del animal productor fins que arriba al consumidor - Aplicar els coneixements de la ciència de la llet als processos d'obtenció de la llet i productes lactis per determinar i analitzar les possibles causes de deteriorament i com evitar-ho, així com les alteracions produïdes als principals components de la llet pels tractaments tecnològics aplicats i per l'emmagatzematge per tal de prevenir i controlar les reaccions de deteriorament - Establir i comprendre els processos de producció dels diferents tipus de llets i dels productes lactis, i conèixer les seves característiques, composició i tecnologia.
Resum: The course of Science and Technology of Milk is an optional subject and belongs to the subject Food Technology. This course has the purpose of orientating towards the specialization in future professional activities, and it complements the courses of Food Processing Methods I and II, and Pilot Plant Practices. The general objective of the course is that the student achieves a profound training in the dairy industry, able to respond to the qualification demanded by the job market, strongly marked by the need to make profitable the technological productive processes. Objectives of the course: - Identify the main structures and components of milk, relating their functions, characteristics and possible interactions 1 - Apply and understand the different treatments to which the milk can be subjected from the moment it is extracted from the animal producer until it reaches the consumer - Apply knowledge of the milk science to the processes of obtaining milk and milk products to determine and analyze the possible causes of deterioration and how to avoid it, as well as the alterations produced to the main components of milk by the technological treatments applied and storage, to prevent and control deterioration reactions - Establish and understand the production processes of different types of milk and milk products, and know their characteristics, composition and technology.
Resum: La asignatura de Ciencia y Tecnología de la Leche es una asignatura optativa y pertenece a la materia Tecnología de los Alimentos. Esta asignatura, de finalidad orientativa hacia la especialización en futuras actividades profesionales, complementa la formación de las asignaturas de Métodos de procesamiento de alimentos I y II, y de Prácticas de Planta Piloto. El objetivo general de la asignatura es que el alumno tenga una formación profunda en la industria láctea, capaz de dar respuesta a la preparación exigida por el mercado de trabajo, fuertemente marcado per la necesidad de rentabilizar los procesos productivos tecnológicos. Objetivos de la asignatura: 1 - Identificar las principales estructuras y componentes de la leche, relacionando sus funciones, características y posibles interacciones - Aplicar y comprender los diferentes tratamientos a que puede ser sometida la leche desde el momento en que se extrae del animal productor hasta que llega al consumidor - Aplicar los conocimientos de la ciencia de la leche a los procesos de obtención de la leche y productos lácteos para determinar y analizar las posibles causas de deterioro y como evitarlo, así como las alteraciones producidas a los principales componentes de la leche por los tratamientos tecnológicos aplicados y por el almacenamiento para prevenir y controlar las reacciones de deterioro - Establecer y comprender los procesos de producción de los diferentes tipos de leches y de los productos lácteos, y conocer sus características, composición y tecnología.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955] ; Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 114.7 KB

Anglès
8 p, 116.4 KB

Castellà
8 p, 116.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir