Sistema de micro-aprenentatge basat en Telegram : programació de micro-continguts
Nieto Núñez, Adrián
Ponsa Mussarra, Daniel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Microlearning system based on Telegram : micro-content scheduling
Additional title: Sistema de Micro-Aprendizaje basado en Telegram : programación de micro-contenidos
Date: 2023
Abstract: El microlearning és una modalitat d'ensenyament que permet l'adquisició de coneixements i habilitats arrel de microcontinguts, sense saturar d'informació a l'estudiant. Diferents professors de l'Escola d'Enginyeria volen implantar un mètode per transmetre els estudiants microcontinguts a través de Telegram, però en manquen d'eines per fer-ho còmodament. En aquest treball s'ha desenvolupat una eina web per abordar aquest problema. Aquesta eina permet la gestió de publicacions a Telegram, tant de manera directa com programada en un moment concret del temps, de tal forma que estalvia en temps i esforç que han de dedicar els docents. El sistema està compost per un frontend en React i un servidor api rest en Django connectat a una base de dades MariaDB. Aquest sistema és una primera versió funcional i operativa per cobrir les necessitats del professorat, complint els objectius inicialment establerts.
Abstract: Microlearning is a teaching modality that allows the acquisition of knowledge and skills based on micro-content, without suturing the student with information. Differents professors at the School of Engineering want to implement a method to transmit micro-content to students via Telegram, but they lack the tools to do so comfortably. In this work, a web tool has been developed to address this problem. This tool allows the management of publications in Telegram, both directly and scheduled at a specific moment in time, in such a way that it saves time and effort that teachers have to devote. The system is composed of a frontend in React and a rest api server in Django connected to a MariaDB database. This system is a first functional and operational version to cover the needs of the teaching staff, fulfilling the objectves initially established.
Abstract: El microlearning es una modalidad de aprendizaje que permite la adquisición de conocimientos y habilidades a raíz de microcontenidos, sin saturar de información al estudiante. Diferentes profesores de la Escuela de Ingeniería quieren implantar un método para transmitir a los estudiantes microcontenidos a través de Telegram, pero carecen de herramientas para hacerlo cómodamente. En este trabajo se ha desarrollado una herramienta web para abordar este problema. Esta herramienta permite la gestión de publicaciones en Telegram, tanto de manera directa como programada en un momento concreto del tiempo, de tal forma que ahorra tiempo y esfuerzo que deben dedicar los docentes. El sistema esta compuesto por un frontend en React y un servidor Django conectado a una base de datos MariaDB. Este sistema es una primera versión operativa para cubrir las necesidades del profesorado, cumpliendo los objetivos inicialmente establecidos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject area: Menció Enginyeria del Software
Subject: Bot ; Telegram ; Python ; Microaprenentatge ; Programació de publicacions ; Microlearning ; Schedule of publications ; Microaprendizaje ; Programación de publicaciones



14 p, 925.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering. TFG

 Record created 2024-03-13, last modified 2024-05-04



   Favorit i Compartir