Cuinar sobre paper : una ruta pel periodisme gastronòmic espanyol
Mitjans Ribera, Pau
Gayà Morlà, Catalina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Cocinar sobre papel : una ruta por el periodismo gastronómico español
Títol variant: Cooking on paper : a journey through the Spanish gastronomic journalism
Data: 2016
Descripció: 166 pag.
Resum: El periodisme gastronòmic i la revolució que ha viscut la cuina espanyola han evolucionat en paral·lel. Els continguts gastronòmics cada vegada han tingut més presència als mitjans de comunicació, però les impressions que tenim sobre la professió continuen sent confuses. Aquest reportatge en profunditat analitza la situació que viu el periodisme gastronòmic espanyol i posa de relleu la dificultat de definir aquesta branca del periodisme, els passos a seguir per formar-se com a periodista gastronòmic, els problemes que afecten la professió i la funció que duu a terme. Un recorregut que dóna veu als principals protagonistes del món gastronòmic.
Resum: El periodismo gastronómico y la revolución que ha vivido la cocina española han evolucionado en paralelo. Los contenidos gastronómicos cada vez han tenido más presencia en los medios de comunicación, pero las impresiones que tenemos sobre la profesión siguen siendo confusas. Este reportaje en profundidad analiza la situación que vive el periodismo gastronómico español y pone de relieve la dificultad de definir esta rama del periodismo, los pasos a seguir para formarse como periodista gastronómico, los problemas que afectan a la profesión y la función que desarrolla. Un recorrido que da voz a los principales protagonistas del mundo gastronómico.
Resum: Gastronomic journalism and the revolution that the Spanish cuisine has experienced have evolved in parallel. Gastronomic contents are increasingly having more presence in the media, but the impressions we have about the profession remain unclear. This in-depth report analyses the situation of the Spanish gastronomic journalism and highlights the difficulty of defining this branch of journalism, the steps a food journalist has to follow, the problems that affect the profession and the function journalism carries out. An itinerary that gives voice to the main protagonists of the gastronomic world.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de projecte ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Periodisme ; Mitjans de comunicació de massa ; Gastronomia ; Espanya ; Alimentació



166 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2017-02-07, darrera modificació el 2022-05-27



   Favorit i Compartir