Actitudes hacia la inmigración y el Estado del Bienestar. Análisis bivariados
Romero Montero, Ariadna
Noguera, Jose A, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Actituds cap a la immigració i l'Estat de Benestar. Anàlisi bivariats
Títol variant: Attitudes towards immigration and Welfare State. Bivariate analysis
Data: 2021
Resum: Aquest article té per objectiu analitzar com el tipus d'Estat de Benestar, la ideologia, el nivell educatiu i la situació laboral afecten les actituds cap a la immigració dels ciutadans. Per a això, hem utilitzat la ronda 7 de l'European Social Survey realitzada l'any 2014 que reuneix observacions de més de 30 països amb un mòdul dedicat, en especial, a les actituds davant la immigració i els seus antecedents. Amb una mostra final de 35. 988 observacions per a 5 variables, hem dut a terme quatre anàlisis bivariats - un per a cada variable independent -, prova de Chi-Quadrat i V de Cramer. Entre els principals resultats trobem que pertànyer a un país del règim anglosaxó, posseir un nivell educatiu baix, trobar-se en una situació de no-activitat laboral i tenir una ideologia de dretes són alguns dels factors que més incideixen en les actituds negatives cap a la immigració.
Resum: Este artículo tiene por objetivo analizar cómo el tipo de Estado de Bienestar, la ideología, el nivel educativo y la situación laboral afectan a las actitudes hacia la inmigración de los ciudadanos. Para ello, hemos utilizado la ronda 7 de la European Social Survey llevada a cabo el año 2014 que reúne observaciones de más de 30 países con un módulo dedicado, en especial, a las actitudes hacia la inmigración y sus antecedentes. Con una muestra final de 35. 988 observaciones para 5 variables, hemos llevado a cabo cuatro análisis bivariados - uno para cada variable independiente -, prueba de Chi-Cuadrado y V de Cramer. Entre los principales resultados encontramos que pertenecer a un país del régimen anglosajón, poseer un nivel educativo bajo, encontrarse en una situación de no-actividad laboral y tener una ideología de derechas son algunos de los factores que más inciden en las actitudes negativas hacia la inmigración.
Resum: The objective of this article is to analyse how the type of welfare state, ideology, educational level, and employment status affect citizens' attitudes towards immigration. We have used round 7 of the European Social Survey carried out in 2014, which collects observations from more than 30 countries with a module dedicated, especially, to attitudes towards Immigration and its background. With a final sample of 35,988 observations for 5 variables, four bivariate analyses have been carried out -one for each independent variable-, Chi-Squared test and Cramer's V test. Among the main results, we find that belonging to a country of the Anglo-Saxon system, having a low educational level, being in a situation of non-work activity and having a right-wing ideology are some of the factors that most negatively influence the attitudes towards immigration.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Sociologia [2500262]
Pla d'estudis: Grau en Sociologia [819]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Immigració ; Actituds ; Estat del Benestar ; Ideologia ; Nivell educatiu ; Situació laboral ; Anàlisis bivariat ; Chi-Quadrat ; V de Cramer ; Inmigración ; Actitudes ; Estado del Bienestar ; Ideología ; Nivel educativo ; Situación laboral ; Análisis bivariado ; Chi-Cuadrado ; Immigration ; Attitudes ; Welfare State ; Ideology ; Educational level ; Employment status ; Bivariate analysis ; Chi-Squared ; Cramer's V



TFG
22 p, 535.7 KB

Pòster
1 p, 227.6 KB

Resum executiu
4 p, 171.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. TFG

 Registre creat el 2021-10-01, darrera modificació el 2023-05-17



   Favorit i Compartir