Microscopi binocular compost
M11 -WILD
Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i d’Ecologia – Unitat de Botànica
Tipus: Microscopi binocular compost |
El microscopi binocular WILD M11 va ser produït per primera vegada al voltant de 1954. És un aparell compacte i robust ideal per a realitzar treball de camp. La particularitat més evident és la carcassa metàl·lica per al seu transport, que es subjecta a la base del microscopi a través d’unes peces que hi encaixen i una corretja de cuir que fa la funció de nansa per facilitar el transport. El microscopi té una font de llum simple adaptada a la base.
L’M11 inclou un tub monocular d'estabilitat amb un prisma de 45 graus dins d'un allotjament giratori. També hi ha una boca d'una eina giratòria que sosté un conjunt de quatre objectius Wild que tenen augments de 10X 4X, 20X, 40X i 100X, i l'objectiu d'immersió, que s'emmagatzema en la safata d’accessoris juntament amb una ampolla d'oli d'immersió.
Aquest microscopi va ser adquirit l’any 1971 per la Unitat de Botànica on ha estat molt usat, tant per docència com per recerca, donada la seva portabilitat. Ha estat el microscopi de preferència per a les campanyes de mostreig que requerien de material òptic. Així aquest ha estat un microscopi viatger, havent explorat geografies molt variades, des de Catalunya fins a zones tropicals en diverses campanyes.
Diferents línies d’investigació n’han fet ús, especialment les relacionades amb la criptogàmia. Particularment han estat els grups de recerca en briòfits i en micologia els qui més l’han fet servir. Alguns dels microscopis varen ser modificats, afegint una platina per poder mecanitzar el desplaçament de la mostra (el que anomenem popularment “el carro”).
El M11 ha estat un gran aliat en les campanyes de prospecció en països llunyans, tot i haver generat més d’una sospita en els controls fronterers pel seu aspecte d’obús. El seu ús en recerca va donar com a resultats un bon nombre d’articles.
Bibliografia
- L. Valle, M. Cafaro. (2008). First Report of Zygospores in Asellariales and New Species from the Caribbean. Mycologia, 100(1), 122-131.
- L. Valle, S. Santamaria. (2004). The genus Smittium (Trichomycetes, Harpellales) in the Iberian Peninsula. Mycolagia, 96 (3), pp. 682 – 701.
Més informació