Diseño de un protocolo para la gestión eficaz y eficiente de la comunicación de crisis en procesos penales que implican a un club de fútbol de élite : el caso del Fútbol Club Barcelona (junio 2003 - febrero 2017)
Moreiro Martínez, Júlia
Blanco, Josep Ma, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Disseny d'un protocol per a la gestió eficaç i eficient de la comunicació de crisis en processos penals que impliquen a un club de futbol d'elit : el cas del Futbol Club Barcelona (juny 2003 - febrer 2017)
Títol variant: Design of a protocol for an efficient and effective crisis communication management of criminal proceedings that imply elite football clubs : the case of Fútbol Club Barcelona (june 2003 - february 2017)
Data: 2017
Descripció: 299 pag.
Resum: Els clubs de futbol d'elit s'han convertit en multinacionals de l'oci, grans empreses amb beneficis milionaris que operen al món sencer. Donades les seves dimensions, estan sotmesos a riscos de naturalesa diversa que poden derivar en crisis comunicatives que han de saber gestionar. Les implicacions en processos penals son una causa molt freqüent en aquest tipus de situació. Centrada en el cas del Futbol Club Barcelona, aquesta investigació ha analitzat el tractament mediàtic d'aquests casos i la gestió de comunicació realitzada per la institució. La relació entre ambdós resulta clara: el club es serveix dels mitjans com a principal eina per a comunicar-se amb els seus grups d'interès desaprofitant les possibilitats d'Internet i els mitjans ofereixen informació parcial basada en fonts poc relacionades amb el cas i de caràcter subjectiu.
Resum: Los clubes de fútbol de élite se han convertido en multinacionales del ocio, grandes empresas con beneficios millonarios que operan en el mundo entero. Dadas sus dimensiones, están sometidos a riesgos de naturaleza distinta que pueden derivar en crisis comunicativas que deben saber gestionar. Las implicaciones en procesos penales son una causa muy frecuente de este tipo de situaciones. Centrada en el caso del Fútbol Club Barcelona, esta investigación ha analizado el tratamiento mediático de estos casos y la gestión de comunicación realizada por la institución. La relación entre ambos resulta clara: el club se sirve de los medios como principal herramienta para comunicarse con sus grupos de interés desaprovechando las posibilidades de Internet y los medios ofrecen información parcial basada en fuentes poco relacionadas con el caso y de carácter subjetivo.
Resum: Elite football clubs have turned into multinationals of leisure, big companies with millionaires benefits that works all over the world. Because of their size, they are subjected to different types of risk that can turn into a crisis of communication that they have to know how to manage. Implications in criminals proceedings are a very frequent cause of this kind of situations. This investigation is focused in Futbol Club Barcelona case and it has analyzed media treatment and institutional management of this cases. The relation between both of them is clear: the club uses media as the main communication channel with their publics wasting Internet possibilities and media offer information based in information sources not very related with the case.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Clubs de futbol ; Clubs esportius ; Comunicació de crisis ; Imatge corporativa ; Comunicació en organitzacions ; Empreses ; Comunicació ; Futbol Club Barcelona



299 p, 3.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2017-10-17, darrera modificació el 2022-11-08



   Favorit i Compartir