El feminismo cibernético en y el #MeToo en Asia Oriental
Fernández Irla, Lluc
Sáiz López, Amelia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: El feminisme cibernètic i el #MeToo en Àsia Oriental
Títol variant: Cybernetic Feminism and the #MeToo in East Asia
Data: 2021
Resum: En aquest treball de fi de grau revisa el context històric del feminismte i els moviments de dones en Àsia Oriental, així com la condició social i laboral contemporànea de la dona amb la fi de contextualitzar el moviment del #MeToo. A continuació, s'analitza la història, funció, característiques i beneficis de l'espai cibernètic i com és utilitzat com un canal per als moviments feministes, que a l'igual que el #MeToo, s'utilitzen per crear comunitats i facilitar els processos de denúncia. Aquests casos són exposats i, depenent seus objectius, són classificats i analitzats en tres categories diferents; Suport social, denúncia de figures masculines poderoses i visibilització de l'abús sexual. Tot seguit es mostra com aquestes denúncies han transcendit a l'àmbit analògic, afectant i redefinint la societat contemporània del Japó, Corea de Sud i la Xina.
Resum: Este trabajo de fin de grado revisa el contexto histórico del feminismo y los movimientos de mujeres en Asia Oriental, así como la condición social y laboral contemporánea de la mujer con el fin contextualizar el movimiento del #MeeToo. A continuación, se analiza la historia, función, características y beneficios del espacio cibernético y cómo es utilizado como un canal para los movimientos feministas, que al igual que el #MeToo, lo utilizan para crear comunidades y facilitar los procesos de denuncia. Estos casos son expuestos y, dependiendo sus objetivos, son clasificados y analizados en tres categorías diferentes; Apoyo social, denuncia de figuras masculinas poderosas y visibilización del abuso sexual. Seguidamente se muestra cómo estas denuncias han transcendido al ámbito analógico, afectando y redefiniendo la sociedad contemporánea de Japón, Corea del Sur y China.
Resum: This final degree project reviews the historical context of feminism and women movements in East Asia, in addition to the contemporany woman's social and working condition with the purpose of contextualizing the #MeToo movment. Following that, the history, function, characteristics and benefits of cyber space are analyzed, as well as how ut us being used as a channel for feminist moviments that, like #MeToo, use it to create communities and facilitate complaint processes. These cases are exposed, and depending on their objectives, are classified and analyzed.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823] ; Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Feminisme ; Ciberfeminisme ; Gènere ; MeToo ; Japó ; Corea ; Xina ; Feminismo ; Ciberfeminismo ; Género ; Japón ; China ; Feminism ; Cyberfeminism ; Gender ; Japan ; Korea



36 p, 549.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2021-09-07, darrera modificació el 2022-11-03



   Favorit i Compartir