Estereotipos de género en los informativos de televisión : ¿existen unos patrones fijos en los profesionales que los presentan?
Teruel Centeno, Ana
Añaños, Elena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Estereotipos de gènere en els informatius de televisió : existeixen uns patrons fixes en els professionals que els presenten?
Títol variant: Gender stereotypes in TV news : are there some fixed patterns in the professionals who present them?
Data: 2016
Descripció: 107 pag.
Resum: Els informatius són un dels elements clau en un canal de televisió. Els professionals que s'encarreguen de conduir-los es converteixen, llavors, en representants de la cadena davant de l'audiència. Per això, és fonamental observar si existeixen alguns patrons comuns en els presentadors (homes i dones) que puguin ser transmesos als espectadors en forma d'estereotips. Segons si aquests aspectes s'ajusten a la societat real o no, si hi ha unes pautes poc marcades o molt, la imatge de l'home i de la dona que es difon als espectadors pot ser vertadera o no, de manera que col·laborarà molt activament en la conformació positiva o negativa de la societat en general.
Resum: Los informativos son uno de los elementos clave en un canal de televisión. Los profesionales que se encargan de conducirlos se convierten, entonces, en representantes de la cadena delante de la audiencia. Por ello, es fundamental observar si existen algunos patrones en común en los presentadores (hombres y mujeres) que puedan ser transmitidos a los espectadores en forma de estereotipos. Según si estos aspectos se ajustan a la sociedad real o no, si hay unas pautas poco marcadas o mucho, la imagen del hombre y de la mujer que se difunde a los espectadores puede ser verdadera o no, de manera que colaborará muy activamente en la conformación positiva o negativa de la sociedad en general.
Resum: TV news are one of the key elements in a TV channel. The professionals who are responsible for driving them turn then into channel references in front of the audience. Therefore, it is essential to observe whether there are some patterns in both presenters (men and women) that could be transmitted to viewers in the form of stereotypes. Depending on whether these aspects are in line with the actual society or not, if there are some guidelines poorly marked or much, the image of man and woman that is spread among viewers may be true or not, so that this vision will actively collaborate in the positive or negative conformation of the general society.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Titulació: Comunicació Audiovisual [2501928]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Comunicació Audiovisual [968]
Document: Treball de recerca ; bachelorThesis ; Text
Matèria: Presentador ; Estereotip ; Estudis de gènere ; Informatiu ; Televisió107 p, 7.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2016-09-02, darrera modificació el 2019-05-15   Favorit i Compartir