Results overview: Found 32 records in 0.04 seconds.
Articles, 9 records found
Research literature, 14 records found
Personal and institutional archives, 12 records found
Articles 9 records found  
1.
22 p, 769.8 KB Influence of particle size and xylanase in corn-soybean pelleted diets on performance, nutrient utilization, microbiota and short-chain fatty acid production in young broilers / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, Gemma (AB Vista. Marlborough) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bedford, Michael R. (AB Vista. Marlborough) ; Graham, Hadden (AB Vista. Marlborough) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to investigate the effects of particle size and xylanase supplementation in corn-based pellet diets on the performance and digestive traits in young broilers. A total of 512 male Ross 308 broilers were used in a 21-day study. [...]
2020 - 10.3390/ani10101904
Animals, Vol. 10 Núm. 10 (2020) , p. 1904  
2.
19 p, 1.6 MB Comparing the accuracy of PCR-capillary electrophoresis and cuticle microhistological analysis for assessing diet composition in ungulates : a case study with Pyrenean chamois / Espunyes, Johan (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Espunya Prat, M. Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Chaves, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Calleja, Juan Antonio (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Bartolomé, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Serrano Ferron, Emmanuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge)
The study of diet composition is required to understand the interactions between animal and plant ecosystems. Different non-invasive techniques applied on faecal samples have commonly been used for such purposes, with cuticle microhistological analysis (CMA) and emerging DNA-based methods being the most relevant. [...]
2019 - 10.1371/journal.pone.0216345
PloS one, Vol. 14 Núm. 5 (2019)  
3.
10 p, 214.6 KB Screening the ability of natural feed ingredients to interfere with the adherence of enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88 to the porcine intestinal mucus / González-Ortiz, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hermes, Rafael Gustavo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Molist Gasa, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Jiménez Díaz, Rufino (Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The inhibition of the attachment of bacteria to the intestine by receptor analogues could be a novel approach to prevent enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) K88-induced diarrhoea in piglets. The objective of the present study was to screen the ability of different feed ingredients (FI) to bind to ETEC K88 (adhesion test, AT) and to block its attachment to the porcine intestinal mucus (blocking test, BT) using in vitro microtitration-based models. [...]
2014 - 10.1017/S0007114513003024
The British journal of nutrition, Vol. 111 Núm. 4 (2014) , p. 633-642  
4.
10 p, 165.4 KB Carbohydrate metabolism in exercising horses / José Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Hinchcliff, Kenneth W (The Ohio State University. Department of Veterinary Clinical Sciences)
Carbohydrate and fat are the predominant sources of energy during exercise in mammals. Carbohydrates, such as muscle glycogen and plasma glucose, and fats from adipose tissue and intramuscular triglycerides are oxidized during exercise in amounts and proportions that vary depending on the exercise intensity, level of fitness and nutritional status. [...]
2003 - 10.1079/ECP20031
Equine and Comparative Exercise Physiology, Vol. 1 (2003) , p. 23-32  
5.
17 p, 1.3 MB Alimentación de ganado ovino en condiciones de dehesa / Chaso, M. A. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; Rodríguez, P. L. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; Pascual, M. R. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; González, E. (Universidad de Extremadura. Facultad de Veterinaria) ; López, F. (Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico. Departamento de Producción Animal)
En el contexto de extensificación de las producciones agrarias propuesto por la Unión Europea, en las zonas áridas del suroeste de España, Extremadura presenta un interesante modelo de producción extensiva, basado en la utilización a diente de los recursos de la dehesa, teniendo como raza ovina fundamental la Merina. [...]
2002
Ovis, Núm. 81 (2002)  
 UAB restricted access
6.
20 p, 695.8 KB Características y gestión de los recursos nutritivos utilizados en la alimentación del ganado ovino explotado en zonas de regadío / Giráldez, F. J. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Lavín, P. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Frutos, P. (CSIC. Estación Agrícola Experimental) ; Mantecón, A. R. (CSIC. Estación Agrícola Experimental)
Durante la última década se ha producido un desplazamiento de las explotaciones de ganado ovino, fundamentalmente de aquellas dedicadas a la producción de leche, desde las zonas más desfavorecidas hacia las de regadío, más productivas. [...]
2002
Ovis, Núm. 81 (2002) , p. 25-44  
 UAB restricted access
7.
3 p, 10.8 MB Obesitat més risc de malalties, menys esperança de vida / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La causa més comuna de l'excés de pes és la sobrealimentació, és a dir, un desequilibri entre el que l'animal menja i el seu consum energètic.
2007
Revista veterinaris: revista del col·legi oficial de veterinaris de Barcelona, Núm. 97 (juliol/agost 2007) , p. 8-10  
8.
3 p, 8.2 MB Animals' nutritional wisdom / Marqués, Helena ; Navidad, Gemma ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
EAZA News, 2001, p. 23-25  
9.
3 p, 11.0 MB Cómo valorar el contenido energético de los alimentos para perros y gatos / Castrillo, Carlos ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La valoración energética de los alimentos tiene por objeto cuantificar la cantidad de energía potencial que aportan, así como las distintas pérdidas que ocurren en el transcurso de los procesos de digestión y metabolismo. [...]
del animal. Este artículo explica cómo llevar a cabo dicha valoración energética.

2001
Argos, Núm. 32 (Octubre 2001) , p. 20-22  

Research literature 14 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
1 p, 3.6 MB Diet's determination of large herbivores of the high arctic / Gibert Roig, Anna ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Veterinària [955]  
2.
1 p, 405.4 KB Are insects the food of the future? / Rincón Moledo, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 1.7 MB Stress management with probiotics in cats / Rebollo Igual, Paula ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Veterinària [955]  
4.
1 p, 167.5 KB Dietary management of obesity in companion animals / Alcarria Santana, Luna ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Veterinària [955]  
5.
1 p, 1.9 MB Physicochemical characterization of amazonian mineral licks / Bilbao-Goyoaga Campos, Elena ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Mineral licks are particular mineral rich areas in the Amazon rainforest, where fauna with herbivorous or frugivorous diets exhibit geophagy.
2022
Grau en Veterinària [955]  
6.
1 p, 397.8 KB Study of the influence of different factors affecting on the nitrogen and phosphorus balance in a sow farm (s1) / Galindo Bach, Altaïr Jin ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Veterinària [955]  
7.
1 p, 671.0 KB Pathologies and risks associated with canine obesity / Olazar Cimiano, Susana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Veterinària [955]  
8.
1 p, 18.4 MB Use of vegetarian and vegan diets in cats and dogs / Mendes Marín, Sara ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Veterinària [955]  
9.
1 p, 1.7 MB Comparative analysis of the composition of the diet in sympatry and allopatry of the aoudad (Ammotragus lervia) and the Iberian ibex (Capra pyrenaica) in the southeast of the Iberian Peninsula / Prats i Amorós, Mireia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Veterinària [955]  
10.
1 p, 412.8 KB Insects as a new protein source in animal feed / Viñals Cámara, Óscar ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Veterinària [955]  

Research literature : 14 records found   1 - 10next  jump to record:
Personal and institutional archives 12 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
3 p, 10.8 MB Obesitat més risc de malalties, menys esperança de vida / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La causa més comuna de l'excés de pes és la sobrealimentació, és a dir, un desequilibri entre el que l'animal menja i el seu consum energètic.
2007
Revista veterinaris: revista del col·legi oficial de veterinaris de Barcelona, Núm. 97 (juliol/agost 2007) , p. 8-10  
2.
3 p, 8.2 MB Animals' nutritional wisdom / Marqués, Helena ; Navidad, Gemma ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
EAZA News, 2001, p. 23-25  
3.
3 p, 11.0 MB Cómo valorar el contenido energético de los alimentos para perros y gatos / Castrillo, Carlos ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La valoración energética de los alimentos tiene por objeto cuantificar la cantidad de energía potencial que aportan, así como las distintas pérdidas que ocurren en el transcurso de los procesos de digestión y metabolismo. [...]
del animal. Este artículo explica cómo llevar a cabo dicha valoración energética.

2001
Argos, Núm. 32 (Octubre 2001) , p. 20-22  
4.
2 p, 846.1 KB Alimentos preparados para animales de compañia / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
5.
7 p, 3.0 MB Alimentos para perros y gatos en Europa / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
6.
7 p, 3.2 MB Alimentación de los perros de trineo / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
7.
4 p, 3.4 MB Alimentación canina "AD LIB" / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
8.
7 p, 3.1 MB Actualidad del "FUS" o complejo urinario del gato / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
9.
7 p, 23.6 KB Incrementos de peso durante el crecimiento de los perros / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
10.
2 p, 16.9 KB Código de buenas prácticas: jaulas y equipamientos / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  

Personal and institutional archives : 12 records found   1 - 10next  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.