Resultats globals: 44 registres trobats en 0.03 segons.
Materials de curs, 26 registres trobats
Documents de recerca, 13 registres trobats
Articles, 4 registres trobats
Multimèdia, 1 registres trobats
Materials de curs 26 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5 p, 83.0 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
5 p, 83.1 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
5 p, 29.7 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2015-16
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
6 p, 108.3 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2014-15
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
5 p, 108.0 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2013-14  
6.
5 p, 2.0 MB Indústries alimentàries [23371] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
7.
7 p, 2.9 MB Processos a la indústria alimentària [22958] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
8.
7 p, 3.0 MB Ciència i Tecnologia de la Llet [21252] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
9.
8 p, 2.9 MB Ciència i Tecnologia de la Llet [21252] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Veterinària [35]  
10.
10 p, 3.6 MB Indústries alimentàries [23371] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  

Materials de curs : 26 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents de recerca 13 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
187 p, 2.1 MB Influence of high pressure treatments on goat's milk cheese for the improvement of its sensory and commercial characteristics / Nicolau i Villellas, Natàlia ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu principal d'aquesta tesi va ser estudiar l'efecte de la intensitat de pressió (100, 200 o 300 MPa) i el moment (abans o després del salat; BS i AS, respectivament) de l'aplicació dels tractaments d'Alta Pressió (AP) sobre la capacitat de retenció d'aigua, les característiques de textura i el perfil sensorial dels formatges de cabra pressuritzats comparats amb els formatges control. [...]
The overall goal of the present PhD thesis was to study some factors related to the choice of pressure intensity (100, 200 or 300 MPa) and the moment of high-pressure (HP) treatments application (before and after brining; BS and AS respectively) that could influence water binding, textural characteristics and sensory profile of pressurized goat's milk cheeses compared with the control cheeses. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
2.
35 p, 1.0 MB Sistema continuo y procedimiento de esterilizacion y estabilizacion fisica de fluidos bombeables mediante ultra alta presion de homogeneizacion / Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona ; Trujillo Mesa, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut Pérez, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quevedo Terre, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Pedemonte, Tomás ; Buffa, Martín Nicolás (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments)
Sistema continuo y procedimiento de esterilización y estabilización física de fluidos bombeables, alimenticios o de otras naturalezas, mediante ultra alta presión de homogeneización (UHPH) que comprende un primer intercambiador de calor 1 que precalienta el fluido a una temperatura Tp entre 40 y 90 °C; un ultrahomogeneizador 3 a través del cual el fluido a la temperatura Tp es introducido a una presión Pu de entre 200 y 600 MPa, aumentando su temperatura hasta un valor final Tu; un segundo intercambiador de calor 4 en el que se ajusta la temperatura hasta un valor de temperatura de enfriamiento Te; un tanque aséptico 5 que recibe el fluido enfriado al valor Te, y desde el cual es bombeado mediante presión de aire estéril a una envasadora aséptica, para envasar el producto final.
Continuous system and procedure of sterilization and physical stabilization of pumpable fluids, food, or other type of fluids, through ultra-high pressure homogenization (UHPH) comprising a first heat exchanger 1 which preheats the fluid at temperature Tp between 40 and 90 A º C; an ultra-homogenizer 3 through which fluid at temperature Tp is introduced at a pressure Pu between 200 and 600MPa increasing its temperature up to a final value Tu; a second heat exchanger 4 where its cooling temperature is adjusted at value Te; an aseptic tank 5 that receives the cooled down fluid at value Te, and from which it is pumped by sterile air pressure into an aseptic packaging machine, for the packaging of the final product.

Madrid : Oficina Española de Patentes y Marcas 2013  
3.
314 p, 4.5 MB Optimización del proceso de elaboración y aplicación de la homogenización a ultra alta presión como tecnología de conservación de licuado de chufa / Codina Torrella, Idoia ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo principal de este trabajo de tesis ha sido la elaboración de un licuado de chufa de calidad y vida útil mejorada, mediante la optimización del proceso de elaboración del producto y su estabilización con la tecnología de homogenización a ultra alta presión, como tecnología alternativa al tratamiento de homogenización-pasteurización convencional. [...]
This doctoral dissertation focuses on the production of a quality tiger nut beverage with extended shelf-life, through the optimization of beverage production and its stabilization with ultra-high pressure homogenization technology, as an alternative technology to the conventional homogenization-pasteurization treatment. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
4.
6 p, 368.7 KB Producto líquido de origen vegetal como sustitutivo de la leche / Felipe Cuyàs, Xavier ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quevedo Terre, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Producto líquido de origen vegetal como sustitutivo de la leche. Se refiere a un producto líquido de origen vegetal que puede ser usado como alternativa a la leche líquida de origen animal. Se caracteriza porque contiene esencialmente un extracto de chufa, un extracto de quinoa y una mezcla de enzimas del tipo a-amilasa. [...]
Madrid : Oficina Española de Patentes y Marcas, 2002  
5.
12 p, 554.7 KB Procedimiento para la protección y estabilización del color de carnes y productos elaborados de carne, frescos, marinados o parcialmente deshidratados, tratados por alta presión / Arnau, J. (Arnau i Arboix, Jacint) (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)) ; Gou Boto, Pere (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)) ; Monfort, J. M. ; Sans Martínez, Pedro Dimas ; Molina García, Antonio Diego ; Otero García, Laura María ; Fernández Andrés, Pedro Pablo ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Espuña Soler, Xavier ; Grèbol Massot, Narcís ; Masoliver Terradas, Pere ; Gassiot Cordomi, Mònica ; Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quevedo Terre, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona ; Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanya) ; Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Procedimiento para la protección y estabilización del color de carnes y productos elaborados de carne, frescos, marinados o parcialmente deshidratados, tratados por alta presión. La pérdida de color original de la carne es un problema en la aplicación de altas presiones, debido a un aumento de la luminosidad y un descenso de la intensidad de la tonalidad roja, que pasa a rosada o marrón, reduciendo su aceptación. [...]
Madrid : Oficina Española de Patentes y Marcas, 2008  
6.
94 p, 5.1 MB Aplicación de la alta presión hidrostática en mató (queso fresco de leche de cabra) / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
3 documents
7.
99 p, 1.7 MB Aplicación de las altas presiones hidrostáticas en la elaboración de queso de cabra / Buffa, Martín Nicolás ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu mnbresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
3 documents
8.
44 p, 429.3 KB Cambios en las características de un queso de cabra sometido a alta presión hidrostática : aceleración de la maduración / Saldo Periago, Jordi ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther, dir. (Universidad Miguel Hernández)
La maduración es una de las partes del proceso de elaboración del queso en que pueden realizarse importantes acciones para reducir los costes de producción en la industria quesera. Es un proceso largo que implica mantener unos importantes inmovilizados, invertir en cámaras de maduración capaces de mantener grandes volúmenes, afrontar los costes de refrigeración y el riesgo de aparición de defectos durante el madurado. [...]
The ripening is one of the parts of the manufacture process of cheese in that is possible to carry out important actions to reduce the production costs in the cheese industry. It is a long process that implies support important immobilized, invest in ripening chambers able to hold large volumes, face the refrigeration costs and the defect appearance risk during the ripening. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2002
6 documents
9.
161 p, 1.4 MB Efecto de las altas presiones hidrostáticas sobre el gazpacho y zumo de uva / Daoudi, Lamya ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu tesi.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006  
10.
36 p, 754.8 KB Estudi del tractament tèrmic i per alta pressió en les proteïnes i estructures proteiques de la llet de cabra / Felipe Cuyàs, Xavier ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
«ESTUDI DEL TRACTAMENT TÈRMIC I PER ALTA PRESSIÓ EN LES PROTEÏNES I ESTRUCTURES PROTEIQUES DE LA LLET DE CABRA» L'objectiu del treball d'investigació és observar els efectes del tractaments per alta pressió isostàtica en llet de cabra, especialment aquells referents a modificacions en l'estat de les proteïnes sèriques, caseïnes i estructura micel. [...]
«STUDY OF THERMAL AND PRESSURE TREATMENTS ON PROTEIN AND PROTEIN STRUCTURES ON GOAT'S MILK» The aim of the research work is to know the effect of high-pressure treatments on goat's milk, and, in particular, on whey proteins, casein and casein micelles. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2001
2 documents

Documents de recerca : 13 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Articles 4 registres trobats  
1.
25 p, 4.1 MB Alimentos irradiados / Sendra Nadal, Esther ; Capellas Puig, Marta ; Guamis López, Buenaventura
La industria alimentaria y las administraciones públicas realizan grandes esfuerzos para mejorar el mantenimiento de las condiciones higiénicas y evitar la contaminación de alimentos. Pese a estos esfuerzos siguen produciéndose un gran numero de procesos patológicos relacionados con los alimentos. [...]
2001 - 10.3989/arbor.2001.i661.826
Arbor, Vol. 168, núm. 661 (2001) , p. 129-153  
2.
2 p, 88.5 KB Nou sistema per conservar líquids a temperatura ambient / Guamis López, Buenaventura (Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA-UAB))
El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) de la UAB ha creat un nou sistema capaç d'esterilitzar i estabilitzar líquids mitjançant altes pressions que permet conservar-los llarg temps a temperatura ambient i reduir l'ús d'additius per conservar les seves característiques organolèptiques. [...]
2012
UAB divulga, gener 2012, p. 1-1  
3.
2 p, 209.8 KB Adéu a la llet pasteuritzada! / Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Centro Especial de Investigación Planta de Tecnología de los Alimentos (CeRPTA))
Cada cop més, les expectatives del consumidor són més exigents. Valors com el sabor, la conservació o el nivell nutritiu dels aliments esdevenen prioritats de la demanda alimentària. Per aquest motiu, centres d’investigació com el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia d’Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona investiguen noves alternatives tecnològiques que implementin el procés de producció. [...]
2009
UAB divulga, Maig 2009, p. 1-2  
4.
25 p, 4.1 MB Alimentos irradiados / Sendra Nadal, Esther (Universidad Miguel Hernández. Departamento de Tecnología Agroalimentaria) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Referencia en Tecnología dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Planta Tecnologia Aliments)
La industria alimentaria y las administraciones públicas realizan grandes esfuerzos para mejorar el mantenimiento de las condiciones higiénicas y evitar la contaminación de alimentos. Pese a estos esfuerzos siguen produciéndose un gran numero de procesos patológicos relacionados con los alimentos. [...]
2001
Arbor, Vol. 168, Núm. 661 (2001) , p. 129-153  

Multimèdia 1 registres trobats  
1.
Elaboración de helados : buenas prácticas de fabricación / Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mora Ventura, María Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciències de l'Educació ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 1994
   

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.