Resultats globals: 44 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 4 registres trobats
Documents de recerca, 11 registres trobats
Materials acadèmics, 28 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 1 registres trobats
Articles 4 registres trobats  
1.
25 p, 4.1 MB Alimentos irradiados / Sendra Nadal, Esther ; Capellas Puig, Marta ; Guamis López, Buenaventura
La industria alimentaria y las administraciones públicas realizan grandes esfuerzos para mejorar el mantenimiento de las condiciones higiénicas y evitar la contaminación de alimentos. Pese a estos esfuerzos siguen produciéndose un gran numero de procesos patológicos relacionados con los alimentos. [...]
2001 - 10.3989/arbor.2001.i661.826
Arbor, Vol. 168, núm. 661 (2001) , p. 129-153  
2.
2 p, 88.5 KB Nou sistema per conservar líquids a temperatura ambient / Guamis López, Buenaventura (Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA-UAB))
El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) de la UAB ha creat un nou sistema capaç d'esterilitzar i estabilitzar líquids mitjançant altes pressions que permet conservar-los llarg temps a temperatura ambient i reduir l'ús d'additius per conservar les seves característiques organolèptiques. [...]
2012
UAB divulga, gener 2012, p. 1-1  
3.
2 p, 209.8 KB Adéu a la llet pasteuritzada! / Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Centro Especial de Investigación Planta de Tecnología de los Alimentos (CeRPTA))
Cada cop més, les expectatives del consumidor són més exigents. Valors com el sabor, la conservació o el nivell nutritiu dels aliments esdevenen prioritats de la demanda alimentària. Per aquest motiu, centres d’investigació com el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia d’Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona investiguen noves alternatives tecnològiques que implementin el procés de producció. [...]
2009
UAB divulga, Maig 2009, p. 1-2  
4.
25 p, 4.1 MB Alimentos irradiados / Sendra Nadal, Esther (Universidad Miguel Hernández. Departamento de Tecnología Agroalimentaria) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Referencia en Tecnología dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Planta Tecnologia Aliments)
La industria alimentaria y las administraciones públicas realizan grandes esfuerzos para mejorar el mantenimiento de las condiciones higiénicas y evitar la contaminación de alimentos. Pese a estos esfuerzos siguen produciéndose un gran numero de procesos patológicos relacionados con los alimentos. [...]
2001
Arbor, Vol. 168, Núm. 661 (2001) , p. 129-153  

Documents de recerca 11 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
Optimización de barra de nopal de "alto contenido de fibra" / Escobar Rodríguez, Luz María, autor. ; Guamis López, Buenaventura, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
Como alternativa de alimento con "alto contenido de fibra" en beneficio de salud de consumidores, se incluyó nopal para desarrollo de "barra", considerando popularidad de éstas y cualidades fisiológicas de fibra dietética (FD) (efecto hipocolesterolémico, saciedad, prebiótico, preventivo contra cáncer de colon, etc. [...]
As alternative to "high fiber" food for health of consumers, nopal (cactus) was included for development of a "bar", considering popularity of these and physiological qualities of dietary fiber (FD) (hypocholesterolemic effect, satiety, prebiotic, preventive against colon cancer, etc. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
2.
187 p, 2.1 MB Influence of high pressure treatments on goat's milk cheese for the improvement of its sensory and commercial characteristics / Nicolau i Villellas, Natàlia ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu principal d'aquesta tesi va ser estudiar l'efecte de la intensitat de pressió (100, 200 o 300 MPa) i el moment (abans o després del salat; BS i AS, respectivament) de l'aplicació dels tractaments d'Alta Pressió (AP) sobre la capacitat de retenció d'aigua, les característiques de textura i el perfil sensorial dels formatges de cabra pressuritzats comparats amb els formatges control. [...]
The overall goal of the present PhD thesis was to study some factors related to the choice of pressure intensity (100, 200 or 300 MPa) and the moment of high-pressure (HP) treatments application (before and after brining; BS and AS respectively) that could influence water binding, textural characteristics and sensory profile of pressurized goat's milk cheeses compared with the control cheeses. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
3.
314 p, 4.5 MB Optimización del proceso de elaboración y aplicación de la homogenización a ultra alta presión como tecnología de conservación de licuado de chufa / Codina Torrella, Idoia ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo principal de este trabajo de tesis ha sido la elaboración de un licuado de chufa de calidad y vida útil mejorada, mediante la optimización del proceso de elaboración del producto y su estabilización con la tecnología de homogenización a ultra alta presión, como tecnología alternativa al tratamiento de homogenización-pasteurización convencional. [...]
This doctoral dissertation focuses on the production of a quality tiger nut beverage with extended shelf-life, through the optimization of beverage production and its stabilization with ultra-high pressure homogenization technology, as an alternative technology to the conventional homogenization-pasteurization treatment. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
4.
94 p, 5.1 MB Aplicación de la alta presión hidrostática en mató (queso fresco de leche de cabra) / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
3 documents
5.
99 p, 1.7 MB Aplicación de las altas presiones hidrostáticas en la elaboración de queso de cabra / Buffa, Martín Nicolás ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu mnbresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
3 documents
6.
44 p, 429.3 KB Cambios en las características de un queso de cabra sometido a alta presión hidrostática : aceleración de la maduración / Saldo Periago, Jordi ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther, dir. (Universidad Miguel Hernández)
La maduración es una de las partes del proceso de elaboración del queso en que pueden realizarse importantes acciones para reducir los costes de producción en la industria quesera. Es un proceso largo que implica mantener unos importantes inmovilizados, invertir en cámaras de maduración capaces de mantener grandes volúmenes, afrontar los costes de refrigeración y el riesgo de aparición de defectos durante el madurado. [...]
The ripening is one of the parts of the manufacture process of cheese in that is possible to carry out important actions to reduce the production costs in the cheese industry. It is a long process that implies support important immobilized, invest in ripening chambers able to hold large volumes, face the refrigeration costs and the defect appearance risk during the ripening. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2002
6 documents
7.
161 p, 1.4 MB Efecto de las altas presiones hidrostáticas sobre el gazpacho y zumo de uva / Daoudi, Lamya ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu tesi.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006  
8.
36 p, 754.8 KB Estudi del tractament tèrmic i per alta pressió en les proteïnes i estructures proteiques de la llet de cabra / Felipe Cuyàs, Xavier ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
«ESTUDI DEL TRACTAMENT TÈRMIC I PER ALTA PRESSIÓ EN LES PROTEÏNES I ESTRUCTURES PROTEIQUES DE LA LLET DE CABRA» L'objectiu del treball d'investigació és observar els efectes del tractaments per alta pressió isostàtica en llet de cabra, especialment aquells referents a modificacions en l'estat de les proteïnes sèriques, caseïnes i estructura micel. [...]
«STUDY OF THERMAL AND PRESSURE TREATMENTS ON PROTEIN AND PROTEIN STRUCTURES ON GOAT'S MILK» The aim of the research work is to know the effect of high-pressure treatments on goat's milk, and, in particular, on whey proteins, casein and casein micelles. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2001
2 documents
9.
134 p, 616.2 KB Estudio de adecuación de cepas lácticas autóctonas aisladas de leche cruda de oveja guirra para la elaboración de queso / Morais, Joaquim ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments)
En este trabajo se caracterizaron tecnológicamente 169 cepas lácticas autóctonas aisladas de leche cruda de oveja Guirra, con el objetivo de seleccionar las cepas con buena aptitud quesera para utilizarlas posteriormente como fermento iniciador en la elaboración de queso. [...]
One hundred sixtieth nine strains of autochthonous lactic acid bacteria isolated from raw milk of Guirra sheep, were technologically characterized with the aim of selecting those with good aptitude to be used later as a starter culture in cheese elaboration. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004  
10.
257 p, 2.0 MB Estudio de la inactivación por ultra alta presión de homogeneización de microorganismos en alimentos líquidos : valoración de los procesos de limpieza y desinfección del equipo / Briñez Zambrano, Wilfido José ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo principal de esta Tesis Doctoral fue evaluar la inactivación bacteriana usando Ultra Alta Presión de Homogeneización (UHPH) a 300 + 30 MPa de las cepas Listeria innocua ATCC 33090, Escherichia coli ATCC 10536, Escherichia coli O157:H7 CCUG 44857, Staphylococcus aureus ATCC 13565 y Staphylococcus carnosus CECT 4491 inoculadas en leche entera, leche desnatada y zumo de naranja. [...]
The main objective of this Doctoral Thesis was to evaluate the bacterial inactivation using Ultrahigh-pressure Homogenisation (UHPH) to 300 + 30 MPa of Listeria innocua ATCC 33090, Escherichia coli ATCC 10536, Escherichia coli O157:H7 CCUG 44857, Staphylococcus aureus ATCC 13565 and Staphylococcus carnosus CECT 4491 inoculated into whole milk, skim milk and into orange juice. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006  

Documents de recerca : 11 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Materials acadèmics 28 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5 p, 98.4 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
5 p, 83.0 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
5 p, 83.1 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
5 p, 29.7 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2015-16
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
6 p, 108.3 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2014-15
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
5 p, 108.0 KB Desenvolupament i Innovació [103256] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Per cursar correctament l'assignatura és necessari tenir una idea clara dels conceptes explicats en les assignatures anteriors. Concretament per estudiar les metodologies del desenvolupament de nous productes és molt important el coneixement previ dels processos de la indústria alimentària, el coneixement de les matèries primeres i additius, de la nutrició humana, així com les normatives vigents en cada moment. [...]
2013-14  
7.
5 p, 2.0 MB Indústries alimentàries [23371] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
8.
7 p, 2.9 MB Processos a la indústria alimentària [22958] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
9.
7 p, 3.0 MB Ciència i Tecnologia de la Llet [21252] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
10.
8 p, 2.9 MB Ciència i Tecnologia de la Llet [21252] / Guamis López, Buenaventura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Veterinària [35]  

Materials acadèmics : 28 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents gràfics i multimèdia 1 registres trobats  
1.
Elaboración de helados : buenas prácticas de fabricación / Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mora Ventura, María Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciències de l'Educació ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 1994
   

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.