Resultats globals: 111 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 24 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 1 registres trobats
Llibres i col·leccions, 2 registres trobats
Documents de recerca, 18 registres trobats
Materials acadèmics, 53 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 10 registres trobats
Fons personals i institucionals, 17 registres trobats
Articles 24 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
17 p, 151.0 KB Alimentació de proximitat per a qui? : Reflexions, reptes i oportunitats de la relació entre alimentació de proximitat i identitat alimentària en un context de crisi ecosocial / Ruiz Pascua, Marta (Universitat de Barcelona. Observatori de l'Alimentació ODELA)
L'objectiu d'aquest article és socialitzar els resultats d'una aproximació a les percepcions, experiències i identitats alimentàries de les persones migrants i explorar maneres de fer-les partícips dels discursos i les estratègies del sector agroecològic i de l'oferta alimentària de proximitat. [...]
2023
Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, Núm. 65 (2023) , p. 187-203 (Articles)  
2.
3 p, 724.7 KB Efectes del confinament per la COVID-19 en trastorns de l'alimentació / Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
L'escenari sorgit arran la Covid-19 ha interferit en la vida de la major part de la població i ha afectat especialment les persones amb patologies mentals prèvies. Un grup d'investigadors ha centrat els seus estudis en els factors relacionats amb una pitjor adaptació a la pandèmia en pacients amb Trastorns de Conducta Alimentària (TCA), per conèixer les variables que interfereixen en el procés de la seva millora en situacions d'aïllament com la d'aquests mesos. [...]
El escenario surgido por la Covid-19 ha interferido en la vida de la mayor parte de la población y ha afectado especialmente a las personas con patologías mentales previas Un grupo de investigadores ha centrado sus estudios en los factores relacionados con una peor adaptación a la pandemia en pacientes con Trastornos de Conducta Alimentaria (TCA), para conocer las variables que interfieren en el proceso de su mejora en situaciones de aislamiento como la de estos meses. [...]
The scenario created by the Covid-19 pandemic has interfered with the lives of most of the population, and has especially affected people with previous mental pathologies. A group of researchers has focused their studies on factors related to a worse adaptation to the pandemic in patients with Eating Disorders (ED), to discover the variables that interfere in the process of their improvement in situations of isolation such as in these past months. [...]

2020
UAB divulga, Novembre 2020
3 documents
3.
13 p, 473.9 KB A primary-school-based study to reduce the prevalence of childhood obesity - the EdAl (Educació en Alimentació) study : A randomized controlled trial / Tarro, Lucia (Universitat Rovira i Virgili. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut) ; Llauradó, Elisabet (Universitat Rovira i Virgili. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut) ; Albaladejo, Rosa (Universitat Rovira i Virgili. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut) ; Moriña, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia i Medicina Preventiva i Salut Pública) ; Arija, Victoria (Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Solà, Rosa (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas) ; Giralt, Montse (Universitat Rovira i Virgili. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut)
Background: Obesity is one of the main determinants of avoidable disease burden. To implement a program by university students acting as " health promoting agents" (HPAs) and to evaluate the effects on obesity prevalence of the primary-school-based program that promotes healthy lifestyle, including dietary and physical activity recommendations over 28 months. [...]
2014 - 10.1186/1745-6215-15-58
Trials, Vol. 15, Núm. 1 (2014) , art. 58  
4.
28 p, 1.0 MB Transformaciones en la construcción de la identidad de las deportistas españolas : entrenamiento, alimentación y corporalidad / Parrilla Fernández, José Manuel (Universidad de Oviedo. Departamento de Sociología) ; Sánchez Sánchez, Sandra (Universidad de Oviedo)
El propósito de este artículo es aportar una aproximación comprensiva acerca de las prácticas deportivas, alimentarias y corporales en el deporte femenino en España desde los años cuarenta hasta principios del siglo xxi. [...]
This study analyzes sport, food and body practices among elite female athletes in Spain from the 1940s to the early 2000s. The main aim is, firstly, to show how the interrelation of these practices has developed and, secondly, to examine the socio-historic process of female athletes' body constructions. [...]
El propòsit d'aquest article és aportar una aproximació comprensiva sobre les pràctiques esportives, alimentàries i corporals en l'esport femení a Espanya des dels anys quaranta fins a principis del segle XXI. [...]

2018 - 10.5565/rev/papers.2276
Papers : revista de sociologia, Vol. 103 Núm. 1 (Gener-Març 2018) , p. 101-128 (Artículos)  
5.
4 p, 1.2 MB Aportació al coneixement de l'alimentació larvària del gènere «Stagetus» Wollaston, 1861 (Coleoptera : Ptinidae: Dorcatominae) / Viñolas, Amador (Museu de Ciències Naturals de Barcelona) ; Masó, Glòria (Museu de Ciències Naturals de Barcelona)
2014 - 10.5565/rev/orsis.12
Orsis, Vol. 28 (2014) , p. 165-168 (Articles)  
6.
16 p, 255.7 KB ¿Qué enseñar en la educación obligatoria acerca de la alimentación y la actividad física? Un estudio con expertos / Pérez de Eulate González, Lourdes (Universidad del País Vasco) ; Llorente Cámara, Enrique (Universidad del País Vasco) ; Gavidia Catalán, Valentín (Universitat de València. Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) ; Caurín, Carlos (Universitat de València) ; Martínez, Mª José (Universitat de València)
Este trabajo pretende identificar los problemas más relevantes para la educación obligatoria en el campo de la alimentación y la actividad física desde el punto de vista de la educación para la salud. [...]
Aquest treball pretén identificar els problemes més rellevants per a l'educació obligatòria en el camp de l'alimentació i l'activitat física des del punt de vista de l'educació per a la salut. [...]
During the secondary school years students tend to reduce their physical activity and they modify their eating habits in a negative way. The objectives of this study are to identify the most relevant health problems for the education in the fields of nutrition and physical activity, and the competencies needed to solve these problems. [...]

2015 - 10.5565/rev/ensciencias.1355
Enseñanza de las ciencias, Vol. 33 Núm. 1 (2015) , p. 85-100 (Investigaciones Didácticas)  
7.
20 p, 270.6 KB La competencia en alimentación. Un marco de referencia para la educación obligatoria / España, Enrique (Universidad de Málaga) ; Cabello-Garrido, Aurelio ; Blanco-López, Ángel (Universidad de Málaga)
En este artículo se presenta un marco teórico de referencia para desarrollar la competencia en alimentación en la educación obligatoria. Los planteamientos seguidos para su elaboración implican salir inicialmente del contexto escolar y situarse en la vida diaria para conocer cuál es la situación actual en nuestra sociedad. [...]
In this paper, a theoretical framework for developing Food Competence in compulsory education is presented. The approaches involved initially lead us to leave the school context and move into daily life in order to find out what the current situation in our society is. [...]
En aquest article es presenta un marc teòric de referència per a desenvolupar la competència en alimentació en l'educació obligatòria. Els plantejaments seguits per a la seva elaboració impliquen sortir inicialment del context escolar i situar-se en la vida diària per a conèixer quina és la situació actual en la nostra societat. [...]

2014 - 10.5565/rev/ensciencias.1080
Enseñanza de las ciencias, Vol. 32 Núm. 3 (2014) , p. 611-629  
8.
1 p, 26.7 KB La UAB acollirà un programa de formació internacional de transferència de tecnologia en alimentació
Per primera vegada es celebra a Barcelona el Food & Health Entrepreneurship Program, un programa internacional de transferència de tecnologia destinat a investigadors del camp de l'alimentació que vulguin transformar la seva recerca innovadora en un producte per al mercat. [...]
2013
UAB innova, febrer 2013, p. 1-1  
9.
3 p, 52.9 KB Grup de Recerca de Problemes Relacionats amb l'Alimentació i el Pes / Sánchez Carracedo, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
Tradicionalment els trastorns del comportament alimentari i l'obesitat s'han abordat per separat. El Grup de Recerca de Problemes Relacionats amb l'Alimentació i el Pes estudia tot aquest espectre de problemes des de una perspectiva integrada, especialment les conductes no saludables de control del pes i aquells factors de risc comuns que hi són implicats.
Tradicionalmente los trastornos del comportamiento alimentario y la obesidad se han abordado por separado. El Grupo de Investigación de Problemas Relacionados con la Alimentación y el Peso estudia todo este espectro de problemas desde una perspectiva integrada, especialmente las conductas no saludables de control del peso y aquellos factores de riesgo comunes implicados.

2012
UAB divulga, octubre 2012, p. 1-3
2 documents
10.
1 p, 148.0 KB Trobada UAB30 sobre innovació en alimentació
El proper dijous 9 de juny tindrà lloc a l'Hotel Campus la quarta Trobada UAB30, sota el títol "Innovació en alimentació i packaging". El Parc de Recerca UAB, amb la col·laboració del Parc Tecnològic del Vallès, organitza aquesta jornada, que constarà de ponències a càrrec d'experts i entrevistes bilaterals entre empreses i investigadors.
2011
UAB innova, maig 2011, p. 1-1  

Articles : 24 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 1 registres trobats  
1.
85 p, 19.7 MB El control sanitari de l'alimentació a Catalunya des d'una perspectiva històrica: la contribució dels veterinaris / Gutiérrez García, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)
2013
Jornada de Salut Pública de l'Associació Catalana de Municipis. Sant Feliu de Guíxols, Catalunya, 1a : 2013  

Llibres i col·leccions 2 registres trobats  
1.
240 p, 154.6 MB Alimentació del bestiar / Rossell i Vilar, Pere Màrtir
Barcelona : [l'autor], 1917
Art del Pagès  
2.
31 p, 19.7 MB L'Alimentació de l'aviram en temps de guerra / Catalunya. Oficina de l'Ou
Barcelona : Direcció General d'Agricultura, 1937  

Documents de recerca 18 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
15 p, 10.4 MB Desenvolupament d'una aplicació per l'alimentació saludable amb metodologia Agile / López Pérez, Martí ; Protasio Ramírez, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
A causa de la necessitat de promoure l'alimentació saludable en el món postpandèmia, aquest projecte es centra en el desenvolupament i planificació d'una aplicació innovadora anomenada "Guaki" dedicada a promoure l'alimentació saludable. [...]
A causa de la necesidad de promover la alimentación saludable en el mundo pospandemia, este proyecto se centra en el desarrollo y planificación de una aplicación innovadora llamada "Guaki" dedicada a promover la alimentación saludable. [...]
Due to the need to promote healthy eating in a post-pandemic world, this project focuses on the development and planning of an innovative application named "Guaki" dedicated to promoting healthy eating. [...]

2024
Enginyeria Informàtica [958]  
2.
28.0 MB Construcción de sistema domótico de bajo coste para la alimentación de animales domésticos / Moreno Curós, David ; Mostaccio, Diego Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
En este proyecto se expone como se ha llevado a cabo la construcción de un dispensador automático de comida para animales domésticos a partir de una placa de ordenador "single-board'' y otros componentes electrónicos como sensores de peso y electroimanes. [...]
This project shows how the construction of an automatic pet food dispenser has been carried out from a single-board computer and other electronic components such as weight sensors and electromagnets. [...]
En aquest projecte s'exposa com s'ha dut a terme la construcció d'un dispensador automàtic de menjar per animals domèstics a partir d'una placa d'ordinador "single-board'' i altres components electrònics com sensors de pes i electroimants. [...]

2021
Enginyeria Informàtica [958]  
3.
7 p, 389.2 KB Les herbes conilleres en la alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Bartolomé, Jordi
La cria, engreix i venda de conills per a consum propi o per abastament local, als mercats setmanals de la comarca, ha estat una activitat rural tradicional a Catalunya. Es presenta un treball sobre la identificació botànica de les herbes utilitzades en l'alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva.
Se presenta un trabajo sobre la identificación botánica de las hierbas utilizadas en la alimentación tradicional de los conejos de corral, en la comarca de la Selva.

2020 (Memoria digital de la vida rural)
41 documents
4.
74 p, 4.0 MB Modelització i disseny d'un recol·lector d'energia mecànica per l'alimentació d'un node sensor sense fils / Munteanu, Sergiu Marian ; Abadal Berini, Gabriel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
La recol·lecció d'energia mecànica vibracional està rebent un interès considerable com a font d'energia per l'alimentació de nodes sensors sense fils. Aquest treball presenta el disseny i modelització d'un recol·lector d'energia mecànica des de la definició de la font de vibracions, fins el disseny i simulació del recol·lector fent servir components piezoelèctrics com a transductors d'energia però també utilitzats com a cantileves que, amb l'ajuda d'una massa l'extrem, s'aconsegueix treballar a la freqüència d'interès. [...]
La recolección de energía mecánica vibracional está recibiendo un interés considerable como fuente de energía para la alimentación de nodos sensores inalámbricos. Este trabajo presenta el diseño y modelización de un recolector de energía mecánica desde la definición de la fuente de vibraciones, hasta el diseño y simulación del recolector utilizando componentes piezoeléctricos como transductores de energía, pero también utilizados como cantilevers que, con la ayuda de una masa en el estremo, se consigue trabajar a la frecuencia de interés. [...]
Vibrational mechanical energy harvesting is receiving considerable interest as a power source for powering wireless sensor nodes. This project presents the design and modeling of a mechanical energy harvester from the definition of the source of vibrations, to the design and simulation of the harvester using piezoelectric components as energy transducers, but also used as cantilevers which, with the help of a mass at the free end, it manage to work at the frequency of interest. [...]

2020
Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació [957]  
5.
96 p, 1.9 MB El dret a l'alimentació en l'àmbit internacional / Cubeles Ollé, Raquel ; Munich i Gasa, Jaume, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret
La garantia del dret a l'alimentació és una circumstància a la qual s'enfronten tots els països del món, sobretot els països en desenvolupament. L'Agenda 2030, concretament amb l'objectiu de desenvolupament sostenible número 2, pretén promoure polítiques i moviments de tots els agents afectats per tal de poder aconseguir una situació de fam zero, és a dir, que a cap persona se li vulneri el Dret a una alimentació adequada. [...]
2020
Pla d'Estudis d'Administració i Direcció d'Empreses Dret [994]  
6.
1 p, 842.2 KB Avaluació dels insectes com a font d'alimentació / Bonet, C. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2019
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
83 p, 33.1 MB Benchmark i Pla de Comunicació Estratègic d'un Nou Gestor d'Alimentació i Compra Digital / Olvera Villegas, Amanda ; Rabanal Ramírez, Robert, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
El projecte Half Onion neix de la detecció de la necessitat d'estalviar temps i reduir l'estrès que provoca el procés de compra i organització d'àpats a les llars en una societat cada vegada més ocupada i amb un ritme més accelerat. [...]
El proyecto Half Onion nace de la detección de la necesidad de ahorrar tiempo y reducir el estrés que provoca el proceso de compra y organización de comidas en los hogares, en una sociedad cada vez más ocupada y con un ritmo más acelerado. [...]
Half Onion was born on the detection of an unfulfilled need in every household and with the aim of reducing the stress in the organisation of the meals (selecting of dishes, shopping, cooking…). Half Onion is a unique system that integrates the different services to simplify the tasks related to the organisation of the daily meals providing to the user some spare time to relax without compromising a healthy diet. [...]

2016
Grau en Publicitat i Relacions Públiques [972]
2 documents
8.
82 p, 5.2 MB Incidència d'una capacitació específica a auxiliars de geriatria sobre l'alimentació dels pacients amb disfàgia orofaríngia i demència / Bardinet Canto, Mélanie ; García Cabezas, Olga ; Sacristán, Dèlia ; Sauca Balart, Andreu, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia
La disfàgia orofaríngia (DOF) es defineix com la dificultat de transportar el bol alimentari des de la boca fins a l'esòfag degut a alteracions estructurals o funcionals, com és el cas d'algunes demències que apareixen a la 3ª edat. [...]
2015
Grau en Logopèdia [828]
3 documents
9.
18 p, 540.9 KB Alimentació, salut i nivells de vida a la Barcelona industrial (1820-1936) / Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2014 (Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2014)  
10.
11 p, 252.1 KB Els moviments en transició. Model participatiu per treballar el sector alimentació, Ciutat d'estudi : Granollers / Rodilla Bolaño, Víctor ; Espluga, Josep, 1964-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
Entenent el context global en el que estem amb les pertorbacions com són el pic del petroli o el canvi climàtic, el projecte ha treballa el vector alimentació de Granollers des de la perspectiva de les ciutats en Transició. [...]
Entendiendo el contexto global en el que estamos con las perturbaciones como son el pico del petróleo o el cambio climático, el proyecto trabaja el vector alimentación de Granollers des de la perspectiva de las ciudades en Transición. [...]
Understanding the global context where we are, with the issues as: peak oil or climate change, the paper works with the food vector in Granollers with the Transition movement view. First of all, to understand the Transiction movement and how it works in the reality, it has been done interviews to four diferents Transitions initiatives. [...]

2014
2 documents

Documents de recerca : 18 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Materials acadèmics 53 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5 p, 105.4 KB Infància, salut i alimentació [102005] / Pujol Canadell, Monica ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació
L'assignatura d'Infància, Salut i Alimentació és important per a la formació dels Graduats en Educació Infantil. Els objectius de l'assignatura són: • Conèixer els temes bàsics de la salut i de l'alimentació infantil • Conèixer com dur a terme una bona educació en la salut des dels primers anys de l'etapa en educació infantil • Conèixer els principis bàsics de nutrició i alimentació • Conèixer l'organització general del cos humà.
The subject of "Childhood Health and Food" is important for the training of graduates in Early Childhood Education, and their future professional activities The objectives of the course are: • To learn the basic issues on nutrition safety for children • To understand how to conduct a correct health education since the earliest years of the childhood • To understand the basic principles of nutrition and food safety • To improve understanding on general organization of the human body.
La asignatura de Infancia, Salud y Alimentación es importante para la formación de los graduados en Educación Infantil. Los objetivos de la asignatura son: • Conocer los temas básicos de la salud y de la alimentación infantil • Conocer cómo llevar a cabo una buena educación en la salud desde los primeros años de la etapa en eduación infantil • Conocer los principios básicos de nutrición y alimentación • Conocer la organización general del cuerpo humano.

2023-24
Grau en Educació Infantil i Grau en Educació Primària [1363]
Grau en Educació Infantil [847]
3 documents
2.
5 p, 108.9 KB Alimentació, Higiene i Seguretat Alimentària [103726] / Ripollés Àvila, Carolina ; Cervantes Huaman, Brayan Roger Hector ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona-Formació (Escola FUAB-f)
Amb aquesta assignatura es pretén que l'alumnat adquireixi coneixements i habilitats que permetin: 1. Tenir unes nocions bàsiques de la composició química dels aliments. 2. Adquirir nocions bàsiques de nutrició. [...]
In this course it is intended that the student acquire some knowledge and skills that allow him to: 1. Have a basic understanding of the chemical composition of food products. 2. Acquire some notions regarding the nutrition. [...]
En esta asignatura se pretende que el alumnado adquiera unos conocimientos y habilidades que permitan: 1. Tener unas nociones básicas de la composición química de los alimentos. 2. Adquirir nociones básicas de nutrición. [...]

2023-24
Grau en Direcció Hotelera [1214]
3 documents
3.
9 p, 120.6 KB Alimentació i Cultura [103248] / Sanjuan Nuñez, Lucia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius generals dde l'assignatura són els següents: - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia Social i Cultural. - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia de l'alimentació. [...]
The objectives of the coure are: - To know the basic foundations of Social and Cultural Anthropology. - To know the basic fundamentals of Food Anthropology. - To know the methods and research techniques characteristic of the Anthropology of food. [...]
Los objetivos generales de la asignatura son: - Conocer los fundamentos básicos de la Antropología Social y Cultural. - Conocer los fundamentos básicos de la antropología de la alimentación. - Conocer los métodos y técnicas de investigación característicos de la antropología de la alimentación. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
4.
5 p, 109.0 KB Alimentació, Higiene i Seguretat Alimentària [103726] / Ripollés Àvila, Carolina ; Cervantes Huaman, Brayan Roger Hector ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona-Formació (Escola FUAB-f) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Amb aquesta assignatura es pretén que l'alumnat adquireixi coneixements i habilitats que permetin: 1. Tenir unes nocions bàsiques de la composició química dels aliments. 2. Adquirir nocions bàsiques de nutrició. [...]
In this course it is intended that the student acquire some knowledge and skills that allow him to: 1. Have a basic understanding of the chemical composition of food products. 2. Acquire some notions regarding the nutrition. [...]
En esta asignatura se pretende que el alumnado adquiera unos conocimientos y habilidades que permitan: 1. Tener unas nociones básicas de la composición química de los alimentos. 2. Adquirir nociones básicas de nutrición. [...]

2022-23
Grau en Direcció Hotelera [1214]
3 documents
5.
4 p, 103.9 KB Infància, salut i alimentació [102005] / Pujol Canadell, Mònica ; Armentano Oller, Núria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació
L'assignatura d'Infància, Salut i Alimentació és important per a la formació dels Graduats en Educació Infantil. Els objectius de l'assignatura són: • Conèixer els temes bàsics de la salut i de l'alimentació infantil • Conèixer com dur a terme una bona educació en la salut des dels primers anys de l'etapa en educació infantil • Conèixer els principis bàsics de nutrició i alimentació • Conèixer l'organització general del cos humà.
The subject of "Childhood Health and Food" is important for the training of graduates in Early Childhood Education, and their future professional activities The objectives of the course are: • To learn the basic issues on nutrition safety for children • To understand how to conduct a correct health education since the earliest years of the childhood • To understand the basic principles of nutrition and food safety • To improve understanding on general organization of the human body.
La asignatura de Infancia, Salud y Alimentación es importante para la formación de los graduados en Educación Infantil. Los objetivos de la asignatura son: • Conocer los temas básicos de la salud y de la alimentación infantil • Conocer cómo llevar a cabo una buena educación en la salud desde los primeros años de la etapa en eduación infantil • Conocer los principios básicos de nutrición y alimentación • Conocer la organización general del cuerpo humano.

2022-23
Grau en Educació Infantil i Grau en Educació Primària [1283]
Grau en Educació Infantil i Grau en Educació Primària [1363]
Grau en Educació Infantil [847]
3 documents
6.
7 p, 112.4 KB Alimentació i Cultura [103248] / van den Bogaert, Alice Marie-Sophie ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
- Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia Social i Cultural. - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia de l'alimentació. - Conèixer els mètodes i tècniques d'investigació característics de l'Antropologia de l'alimentació. [...]
- To know the basic foundations of Social and Cultural Anthropology. - To know the basic fundamentals of Food Anthropology. - To know the methods and research techniques characteristic of the Anthropology of food. [...]
- Conocer los fundamentos básicos de la Antropología Social y Cultural. - Conocer los fundamentos básicos de la antropología de la alimentación. - Conocer los métodos y técnicas de investigación característicos de la antropología de la alimentación. [...]

2022-23
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
7.
5 p, 109.1 KB Alimentació, Higiene i Seguretat Alimentària [103726] / Ripolles Avila, Carolina ; Cervantes Huaman, Brayan Roger Hector ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Amb aquesta assignatura es pretén que l'alumne adquireixi uns coneixements i habilitats que el permetin: 1. Tenir unes nocions bàsiques de la composició química dels aliments. 2. Adquirir nocions bàsiques de nutrició. [...]
In this course it is intended that the student acquire some knowledge and skills that allow him to: 1. Have a basic understanding of the chemical composition of food products. 2. Acquire some notions regarding the nutrition. [...]
En esta asignatura se pretende que el alumno adquiera unos conocimientos y habilidades que permitan: 1. Tener unas nociones básicas de la composición química de los alimentos. 2. Adquirir nociones básicas de nutrición. [...]

2021-22
Grau en Direcció Hotelera [1214]
3 documents
8.
7 p, 112.1 KB Alimentació i Cultura [103248] / Sanjuán Núñez, Lucía ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius generals de l'assignatura són els següents: - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia Social i Cultural. - Conèixer els fonaments bàsics de l'Antropologia de l'alimentació. [...]
The objectives of the course are: - Know the basics of Social and Cultural Anthropology. - Know the basics of Anthropology of Food - Know the methods and research technics characteristic of the Anthropology of Food. [...]
Los objetivos generales de la asignatura son los siguientes: - Conocer los fundamentos básicos de la Antropología Social y Cultural. - Conocer los fundamentos básicos de la Antropología de la alimentación. [...]

2021-22
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
9.
4 p, 104.2 KB Infància, salut i alimentació [102005] / Estebaranz i Sanchez, Ferran ; Pujol Canadell, Mònica ; Armentano Oller, Núria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació
L'assignatura d'Infància, Salut i Alimentació és important per a la formació dels Graduats en Educació Infantil. Els objectius de l'assignatura són: • Conèixer els temes bàsics de la salut i de l'alimentació infantil • Conèixer com dur a terme una bona educació en la salut des dels primers anys de l'etapa en educació infantil • Conèixer els principis bàsics de nutrició i alimentació • Conèixer l'organització general del cos humà.
The subject of "Childhood Health and Food" is important for the training of graduates in Early Childhood Education, and their future professional activities The objectives of the course are: • To learn the basic issues on nutrition safety for children • To understand how to conduct a correct health education since the earliest years of the childhood • To understand the basic principles of nutrition and food safety • To improve understanding on general organization of the human body.
La asignatura de Infancia, Salud y Alimentación es importante para la formación de los graduados en Educación Infantil. Los objetivos de la asignatura son: • Conocer los temas básicos de la salud y de la alimentación infantil • Conocer cómo llevar a cabo una buena educación en la salud desde los primeros años de la etapa en eduación infantil • Conocer los principios básicos de nutrición y alimentación • Conocer la organización general del cuerpo humano.

2021-22
Grau en Educació Infantil i Grau en Educació Primària [1283]
Grau en Educació Infantil i Grau en Educació Primària [1363]
Grau en Educació Infantil [847]
3 documents
10.
5 p, 108.8 KB Alimentació, Higiene i Seguretat Alimentària [103726] / González Rivas, Fabián ; Ripolles Avila, Carolina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Amb aquesta assignatura es pretén que l'alumne adquireixi uns coneixements i habilitats que el permetin: 1. Tenir unes nocions bàsiques de la composició química dels aliments. 2. Adquirir nocions bàsiques de nutrició. [...]
En esta asignatura se pretende que el alumno adquiera unos conocimientos y habilidades que permitan: 1. Tener unas nociones básicas de la composición química de los alimentos. 2. Adquirir nociones básicas de nutrición. [...]

2020-21
Grau en Direcció Hotelera [1214]
3 documents

Materials acadèmics : 53 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents gràfics i multimèdia 10 registres trobats  
1.
El menjador Ca la Rosa, un projecte cooperatiu d'alimentació escolar / Macip, Ferriol ; Zabala, Manèl ; Associacion entara Difusion d'Occitània en Catalonha ; Betevé
Barcelona : Betevé, 2019 (Fons Macip - Zabala)  
2.
683x1024, 623.4 KB Bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación, alguno de los cuales son recetarios ordenados alfabéticamente.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre diccionaris de cuina y d'alimentació, algún dels quals són receptaris ordenats alfabèticament.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
8 documents
3.
768x1024, 323.3 KB Bibliografía sobre alimentación y salud / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre alimentación y salud. Agradecimientos: Carles Sala Marzal.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y salut. Agraïments: Carles Sala Marzal.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
33 documents
4.
683x1024, 492.0 KB Bibliografía sobre alimentación y política / Fàbregas i Comadran, Xavier
Mientras una parte de la Humanidad sufre hambre o desnutrición, el derecho a los alimentos se ve arrinconado por las políticas económicas de los países avanzados. A su vez, los alimentos naturales están cada vez más alejados de los lugares de compra y se presentan cada vez más transformados y envasados. [...]
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y política.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
16 documents
5.
L'alimentació durant el confinament / Solanas i Garcia, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències
Aportacions divulgatives del personal docent i de recerca de la UAB en relació amb la pandèmia del coronavirus.
2020 (La UAB respon)  
6.
768x1024, 318.6 KB Bibliografía sobre historia de la alimentación y de la gastronomía / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato foto, libros en castellano y en francés (1980-2018), que tratan sobre historia de la alimentación y de la gastronomía.
Es presenten en format foto, llibres en castellà i en francès (1980-2018), que tracten sobre història de la alimentació i de la gastronomía.

2019 (Memòria gastronòmica digital)
44 documents
7.
La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
L'alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n'és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s'hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l'alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)  
8.
L'alimentació de Barcelona, història d'una desmunicipalització / Renom, Mercè ; Llaurant Barcelona ; Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas ; GRAIN ; Barcelona (Catalunya). Ajuntament
Xerrada realitzada el 27 de maig de 2016 al Casal de barri Pou de la Figuera, dins el cicle "Construint circuits de sobirania alimentària a Barcelona".
2016  
9.
Alimentació i transgènics / Vallmitjana Soler, Miquel ; Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas
Relació entre l'alimentació i els aliments transgènics.
2015  
10.
8.7 KB Setmana Bio per l'alimentació ecològica / Universitat Autònoma de Barcelona. Biblioteca de Veterinària ; Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Biblioteques
Exposició amb motiu de la celebració de la Setmana Bio, celebrada del 20 al 29 de maig de 2016.
2016  

Fons personals i institucionals 17 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
683x1024, 623.4 KB Bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre diccionarios de cocina y de alimentación, alguno de los cuales son recetarios ordenados alfabéticamente.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre diccionaris de cuina y d'alimentació, algún dels quals són receptaris ordenats alfabèticament.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
8 documents
2.
768x1024, 323.3 KB Bibliografía sobre alimentación y salud / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre alimentación y salud. Agradecimientos: Carles Sala Marzal.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y salut. Agraïments: Carles Sala Marzal.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
33 documents
3.
683x1024, 492.0 KB Bibliografía sobre alimentación y política / Fàbregas i Comadran, Xavier
Mientras una parte de la Humanidad sufre hambre o desnutrición, el derecho a los alimentos se ve arrinconado por las políticas económicas de los países avanzados. A su vez, los alimentos naturales están cada vez más alejados de los lugares de compra y se presentan cada vez más transformados y envasados. [...]
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre alimentació y política.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
16 documents
4.
7 p, 389.2 KB Les herbes conilleres en la alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Bartolomé, Jordi
La cria, engreix i venda de conills per a consum propi o per abastament local, als mercats setmanals de la comarca, ha estat una activitat rural tradicional a Catalunya. Es presenta un treball sobre la identificació botànica de les herbes utilitzades en l'alimentació tradicional dels conills de pagès, a la comarca de la Selva.
Se presenta un trabajo sobre la identificación botánica de las hierbas utilizadas en la alimentación tradicional de los conejos de corral, en la comarca de la Selva.

2020 (Memoria digital de la vida rural)
41 documents
5.
768x1024, 318.6 KB Bibliografía sobre historia de la alimentación y de la gastronomía / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato foto, libros en castellano y en francés (1980-2018), que tratan sobre historia de la alimentación y de la gastronomía.
Es presenten en format foto, llibres en castellà i en francès (1980-2018), que tracten sobre història de la alimentació i de la gastronomía.

2019 (Memòria gastronòmica digital)
44 documents
6.
678x545, 91.2 KB Seminari alimentació de gossos. Colòmbia 1994-1995
1994-1995  
7.
6 p, 24.2 KB Alimentació i Maneig d'Animals de companyia [21249] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2000-01
Llicenciat en Veterinària [35]  
8.
6 p, 52.9 KB Alimentació i Maneig d'Animals de companyia [21249] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2005-06
Llicenciat en Veterinària [35]  
9.
15 p, 227.7 KB Alimentació i Maneig d'Animals de companyia [21249] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1r Semestre 2003-04
Llicenciat en Veterinària [35]  
10.
6 p, 77.1 KB Alimentació i Maneig d'Animals de companyia [21249] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2001-02
Llicenciat en Veterinària [35]  

Fons personals i institucionals : 17 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.